4 tipp, hogy gyermekünk hasznosan töltse a nyarat

2018. július 2.

A nyár minden gyermek számára a kikapcsolódás és a feltöltődés ideje, de szülőként a mi felelősségünk gondoskodni arról, hogy a rendelkezésükre álló szabadidőt a pihenésen kívül olyan elfoglaltságokkal is töltsék, amelyeken keresztül nyitottabbá és érzékenyebbé válhatnak a külvilág iránt.

4 tipp, hogy gyermekünk hasznosan töltse a nyarat

A K&H mozdulj! program összegyűjtött néhány  tippet ahhoz, hogy gyermekünk kellemesen és hasznosan tölthesse a nyári szünet napjait.

 

Nyári táborok

A nyári táborok jó lehetőséget nyújtanak arra, hogy gyermekeink felügyelet mellett, hasznosan töltsék el szabadidejüket. „Ma már olyan táborokat is találhatunk, amelyek a különleges élmények mellett valódi, olykor hiánypótló tudást adhatnak. Lehet ez egy robotikával foglalkozó tábor, de akár egy kreatív gamer táborba is beírathatjuk gyermekünket. Bátorítsuk őt arra, hogy válassza ki a szívéhez legközelebb álló programokat, próbáljon ki akár többféle tevékenységet is! Hiszen ezek az impulzusok nemcsak a jelenére, a jövőjére is pozitív hatással lehetnek, segíthetik a pályaválasztását is” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

Egynapos programok a családnak

Sok olyan fesztivál és rendezvény van, ami nemtől és korosztálytól függetlenül az egész család számára kellemes elfoglaltságot kínál. A minőségi együtt töltött idő mellett ezekkel azt is segíthetjük, hogy gyermekeink szociális érzékenysége fejlődjön. Így például a parasport versenyeken a sportolók emberfeletti erőfeszítéseinek látványa, a jó hangulatnak és az együtt szurkolás örömének megtapasztalása olyan élményeket adhat a kicsik és a nagyok számára egyaránt, amelyekből tanulva a mindennapi életben is nyitottabban viszonyulhatunk társainkhoz. Gyermekünk szociális érzékenységét tovább fejleszthetjük egyéb rendezvényekkel, közösségi munkában való részvétellel is. A Közösségi Szolgálat Portálon szerteágazó témában találunk szervezeteket, segíthetjük hátrányos helyzetű gyerekek sportolását vagy akár idősek szabadidős tevékenységét.

 

Szurkoljunk együtt a sportolóknak

A lelki támogatás a profi sportolóknak is jól jön sportteljesítményük során. Használjuk ki a nyári szabadidőt, és szurkoljunk együtt gyermekünkkel sporteseményeken! Ezzel példát mutathatunk neki a kitartásban, az akadályok leküzdésében, miközben új közös élményekkel gazdagodhatunk. Buzdíthatjuk a Balaton átúszókat, Szedegen a sárkányhajó világbajnoság résztvevőit, vagy a Hortobágyon a díjlovaglókat.

 

Önkéntesség

Az önkéntes tevékenység során gyermekeink kiléphetnek a szülők árnyékából, és önállóan élhetik meg, milyen érzés úgy tenni valamit másokért, hogy nem várnak érte viszonzást. Ha gyermekünk korábban nem tapasztalta meg az önkéntes segítségnyújtás örömeit, kezdjünk aprónak tűnő aktivitásokkal közvetlen környezetében. Legyen az akár a ház körüli segítségnyújtás idős szomszédunknak vagy gondoskodjunk a mentett kutyákról, cicákról a közeli állatmenhelyen. Ha gyermekünk elmúlt 16 éves, remek lehetőség lehet ellátogatni egy kórház gyermekosztályára, hogy a szünidőt négy fal között töltő beteg társaiknak szerezzenek örömet egy-egy mese felolvasásával. A beteg gyerekek örülnek a varázslatos történeteknek, és egy ilyen alkalomról a meseolvasó fiatalok is pozitív élményekkel gazdagodva térnek haza.

Minden, ami a szüléshez kell

Minden, ami a szüléshez kell

Amikor lassan elérkezik az orvos által meghatározott időpont, fel kell készülni a szülésre, a baba érkezésére, és leginkább a kórházba cuccolásra. De mi az, amit vinni kell?!
10 tipp, hogy nyugodtan mehess étterembe a gyerekkel!

10 tipp, hogy nyugodtan mehess étterembe a gyerekkel!

Szaladgáló, visítozó gyerekek, törött poharak és tányérok, hisztizés és hangzavar - a szülők legrosszabb élményei egy étteremben eltöltött ebédről vagy vacsoráról. Íme néhány tipp,...
Nyaralási kisokos családoknak - Így az egész család élvezi a közös vakációt

Nyaralási kisokos családoknak - Így az egész család élvezi a közös vakációt

Idén június 15-én zárul a tanév, így a diákoknak kereken két és fél hónapjuk lesz a jól megérdemelt lazításra. A már jó előre lefixált nyári programok, tennivalók mellett itt az ideje...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: