Ezek idén a legtrendibb karácsonyi ajándékok gyerekeknek

2016. december 19.

Szülőként jól tudjuk, hogy gyermekeink milyen kis egyéniségek, ugyanakkor azt is tapasztaljuk, hogy bizonyos divathóbortoknak a legtöbben nem tudnak ellenállni. Ezért aztán minden karácsonykor vannak különösen népszerű ajándékok, amelyekre a legtöbb gyerek áhítozik. Az alábbiakban szakértő segítségével összegyűjtöttük a 2016-os karácsony várható slágereit. A lista mellett javaslatot teszünk arra is, hogyan férhetnek bele ezek a költségvetésünkbe, és melyek közülük a leghasznosabb meglepetések.

Ezek idén a legtrendibb karácsonyi ajándékok gyerekeknek

Egy átlagos magyar család gyermekenként nagyjából 15 ezer forintot költ karácsonyi ajándékokra – derült ki egy kutatásából, amelyben általános iskolás korú gyerekek szüleit kérdezték. Az eredmények alapján elenyésző azok száma, akik egyáltalán nem vesznek ajándékot, amiből jól látszik, hogy a családokban a karácsonyi ünnep elengedhetetlen kelléke a gyermekeknek szánt meglepetés. Az idei évben tovább hódítanak a szülők számára is hasznos, gyerekeknek készült okos eszközök, valamint évről évre népszerűbb a vásárolt ajándékok mellett a saját kezű ajándék-készítés is. Az alábbi lista a legtrendibb 2016-os ajándékokat tartalmazza, amelyeket „menőség” és hasznosság faktorok figyelembevételével válogattunk össze.

 

1. Pokémon minden mennyiségben

A 2016-os év egyik legnagyobb dobása a telefonos applikációk piacán a Pokémon Go volt, melynek köszönhetően újra elárasztották a boltokat a pokémonos termékek. Egész biztosan sok kis Pokémon-vadász karácsonyi kívánságlistájára kerültek fel a labdalakó állatkákkal kapcsolatos játékok, táskák, tolltartók, bögrék, vagy lényegében bármi, amivel meglovagolható a játék sikere. A kisebb gyerekek körében jó eséllyel vezeti majd a népszerűségi listát a Poké-tematika.

 

2. Okosóra (nyomkövetős)

Az okosóra-láz talán a tavalyi évhez képest csillapodott már, de az „okos” termékek után változatlanul nagy a kereslet. A szülők körében továbbra is népszerű lehet a gyerekeknek készített okosóra, ami azon túl, hogy klassz ajándék, rendkívül praktikus is, hiszen GPS nyomkövetővel rendelkezik, így a szülők figyelemmel követhetik, hogy éppen merre jár csemetéjük. A felnőtteknél a hasznossági listát egészen biztosan vezetik majd ezek a termékek, de a kötött zoknival szemben megvan az az előnyük is, hogy elég menők ahhoz, hogy a gyerekek szívesen hordják őket.

 

3. Interaktív könyvek

Egyre népszerűbbek az interaktív gyerekkönyvek, amelyek a történetmesélésen kívül számos egyéb aktivitást is kínálnak. A textilkönyvektől a zenélő könyveken át a játékos mesekönyvekig számos készségfejlesztő olvasmány áll már a kicsik rendelkezésére, de talán mind közül a legkapósabbak az olyan könyvek, amelyek alkotásra, izgalmas tevékenységekre buzdítanak. Ha ilyet választunk, hónapokra biztosíthatjuk gyermekünknek az elfoglaltságot, ugyanis a könyv minden oldala egy új kreatív kihívás elé állítja tulajdonosát, a kicsik rajzolhatnak, vághatnak, ragaszthatnak vagy nyomdázhatnak.

 

4. Családi társasjáték

Jó hír, hogy reneszánszát éli a társasjátékozás, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is. Izgalmasabbnál izgalmasabb társasjátékok várják a boltok polcain, hogy a fa alá kerüljenek. Választhatunk készségfejlesztő, logikai, ügyességi vagy szerepjátékot, újdonságot vagy akár egy örök klasszikust, egész biztosan vidám percekkel gazdagítjuk az együtt töltött időt. Érdemes az ünnep alkalmából beruházni, hiszen a társasjáték ugyanarról szól, mint maga a karácsony: az együttlétről és a kikapcsolódásról.

 

5. Közös ajándékkészítés

Karácsonykor mindenki szeretné a csillagokat is lehozni az égről szeretteinek: a karácsonyi ajándékok összköltsége a családok 60 százalékánál meghaladja az 50 ezer forintot is, átlagosan pedig 65 ezer forintot költünk az ünnepre. Annak érdekében, hogy ne terhelje nagyon a családi kasszát, érdemes megfontolni, hogy az ajándékok egy részét magunk készítsük el, akár a gyermekeink bevonásával. Így amellett, hogy elkerülhetővé válik az év végi anyagi csőd, szép és személyes ajándékokat adhatunk családtagjainknak. A megvalósítás folyamata pedig egy vidám kézműves délutánnal váltja fel a véget nem érő plázázást. A családok több mint fele (63%) szokott kézzel készült ajándékot ajándékozni karácsonykor.

Cimkék: karácsony
Fesztiválszezon vs a gyerek füle

Fesztiválszezon vs a gyerek füle

Javában dübörög a nyári fesztiválszezon, a jobbnál jobb zenei és kulturális kínálat pedig a kisgyermekes családok kedvét is meghozza a jól megérdemelt kikapcsolódáshoz. A felhőtlen szórakozás közben azonban érdemes odafigyelni a fiatalok és a kisgyermekek...
Igen, lehet szeretni az iskolát!

Igen, lehet szeretni az iskolát!

"Utálom az iskolát. Nem megyek vissza!" Nincs is olyan gyerek, aki ne érzett volna legalább egyszer hasonlót. Általában ez az állapot nem tart túl sokáig. De mi van akkor, ha te sokszor gondolkodik így?
9 tény a szoptatásról - amit senki nem mond el

9 tény a szoptatásról - amit senki nem mond el

Egy anya végtelen mennyiségű jótanáccsal – és sztorival – képes szolgálni a terhességet és a szoptatást illetően. Azonban vannak tévhitek, amelyről nem árt tudni!
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: