Fertőzés - a játszótérről

2018. április 10.

Túl- vagy alulöltözöttség és fertőzött homokozók - tavasszal is van mire odafigelni. Miközben a gyerek csak játszik...

Fertőzés - a játszótérről

- A betegségekkel, vírusokkal telített zord tél után a tavasztól enyhülést várunk. A gyermekeket a szabadba, a játszóterekre csalogatják a napsugarak. Az április viszont igen szeszélyes évszak, hiszen az árnyékos helyeken még mindig téli hideget rejt. A szülőnek ügyelnie kell arra, hogy rétegesen öltöztesse gyermekét - mondta Dr. Németh Ágnes a gyermekekre leselkedő tavaszi, játszótéri betegségekről, fertőzésekről.

Az óvodai betegségek nagy része azért alakul ki, mert az aggódó szülő túlöltözteti gyermekét és emiatt megizzad a gyermek, így könnyen meghűlhet. A homokozóban is könnyen felfázhat a kicsi. Ilyenkor viszont már nem érdemes a téli sínadrágot a gyermekre adni, hanem ügyelni kell arra, hogy lehetőleg ne üljön le a hideg helyekre.

Dr. Németh Ágnes elmondása szerint hiába melegszik az idő, a vírusos infekciók még mindig veszélyeztetik a kicsik egészségét. Még mindig gyakoriak tavasszal a hányásos, hasmenéses vírusok és sajnos kb. 1-2 éve ezek a vírusok már egész évben veszélyeztetik a gyermekek egészségét.

Tavasszal a játszótéri homokozók egyre népszerűbbek lesznek a lurkók körében. A homokozók homokját át kell szűrni, meg kell szellőztetni. A játszóterekre betévedő kóbor állatok miatt a bélférgek is előfordulhatnak ilyen helyeken, amelyektől a már említett hányásos, hasmenéses, illetve gyomorfájdalommal, felső légúti panaszokkal járó problémákat okozhat.

Vannak játszóterek, ahol a tél beköszöntével letakarják a homokozókat, ám a vírushordózok a nagyobb, közösségi, rosszul elkerített játszóterek lehetnek. A törlőkendő és rögtön felszívódó, fertőtlenítő folyékony szappan a kisgyermekes szülők legnagyobb fegyvere lehet a vírusok ellen.

Forrás: Egészségkalauz.hu

Cimkék: gyerek, gyermekegészség
Miért - lesz - fontos a bizonyítvány?

Miért - lesz - fontos a bizonyítvány?

Az évzáró után majd minden diák megkapja az éves tanulmányi munkáját értékelő bizonyítványt. Van aki örül, van aki kevésbé. Van, aki fogadkozik, hogy jövőre majd megmutatja, és van, aki csak a vállát rándítja.
Adni vagy nem adni – mire tanít a zsebpénz?

Adni vagy nem adni – mire tanít a zsebpénz?

Minden harmadik családban divat a zsebpénz, a 6 éven aluliak havonta 500 forintnál kevesebből, a 7-14 évesek 500 és 1000 forint közötti összegből, míg a 15 éven felüliek 2 és 5000 forint...
Hogyan neveljük jól a Z generációt?

Hogyan neveljük jól a Z generációt?

Fordítsuk előnyünkre az okoseszközök adta lehetőségeket Gyermekeink olyan világban nőnek fel, ahol a közösségi média, a mobiltechnológia és az online közösségek alapvető fontosságúak a kommunikáció, a tanulás és a fejlesztés útján. Szinte természetes,...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: