Kismamák – csúcsformában!

2010. március 28.

Félreértés ne essék, az anyaságnál nincs csodálatosabb, és egy kismamának nem is a dolga, hogy tökéletesen edzett legyen. A fittség abban segíthet, hogy könnyebben viseld a terheléseket és a fáradságot.

Kismamák – csúcsformában!

A terhesség után végzett gyakorlatok abban segítenek, hogy veszíts a felszedett kilókból, és legyen elég energiád a hosszú-hosszú napokhoz és éjszakákhoz. Gyorsan formába hozhatod magad, ami jót tesz majd a lelkednek is.

Az első kérdés: mikor kezdheted el a mozgást? A második: mégis, mikor szakíts időt rá a csecsemő mellett? Előbbire egyszerű a válasz: általánosan hat héttel a szülés után már tornázhatsz. Ha teljesen komplikáció mentes volt a szülés, akár napokkal utána is elkezdheted a terhelést. Ha császármetszéssel szültél, illetve egyéb problémák léptek fel, akkor mindenképpen kérdezd meg az orvosodat!

A mozgás, illetve az intenzitás meghatározásakor figyelembe kell venned a fizikai állapotodat – és a lelkit is. Nem kell rögtön belevetned magad az edzésbe, és lefutnod naponta 5 kilométert, súlyzós és erősítő programmal kiegészítve… A túlzott terhelés ráadásul megerőlteti a szervezetet, így elapadhat a tejed is.

A gyakorlatban: 2 tipp

Bármi rosszat tapasztalsz, vagy egyszerűen csak még nem esik jól a mozgás, azonnal hagyd abba!

- Kezd a legegyszerűbb – és az egyik leghatásosabb – könnyű, kardió edzéssel: sétálj! A jóidőben ezt akár a gyermekeddel együtt is végezheted. Így saját súlyoddal edzel, a sétánál jobb stressz oldót és nyugtatót pedig még nem találtak ki. Ha pedig nem szereted, unod vagy máshoz van kedved, menj úszni, és elkezdhetsz lassan, kényelmes tempóban kocogni is.

- A Kegel-féle gyakorlatok szintén segítenek hogy visszaszerezd a korábbi formádat – és újra teljes legyen a szexuális életed. Edzened kell a hüvelyi izmokat is: szakíts időt erre – is – hetente háromszor, és az eredmény nem marad el.

- További tippekért nézd meg terhestorna videónkat >>>

Cimkék: csecsemő, fitnesz, fogyás, Kegel-féle gyakorlatok, szülés
Mit tilos a babának a kánikulában?

Mit tilos a babának a kánikulában?

A nyári hőség és a tűző nap mindannyiunkat megviseli. Felnőttként tudjuk, mi a jó nekünk, hol a tűrőképességünknek a határa, meddig feszíthetjük a húrt. Ami azonban nekünk még nem árt meg, az nem biztos, hogy a kisgyereknek is megfelel. A babákat óvnunk...
4 tipp, hogy gyermekünk hasznosan töltse a nyarat

4 tipp, hogy gyermekünk hasznosan töltse a nyarat

A nyár minden gyermek számára a kikapcsolódás és a feltöltődés ideje, de szülőként a mi felelősségünk gondoskodni arról, hogy a rendelkezésükre álló szabadidőt a pihenésen kívül olyan...
Minden, ami a szüléshez kell

Minden, ami a szüléshez kell

Amikor lassan elérkezik az orvos által meghatározott időpont, fel kell készülni a szülésre, a baba érkezésére, és leginkább a kórházba cuccolásra. De mi az, amit vinni kell?!
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: