Kismamák – csúcsformában!

2010. március 28.

Félreértés ne essék, az anyaságnál nincs csodálatosabb, és egy kismamának nem is a dolga, hogy tökéletesen edzett legyen. A fittség abban segíthet, hogy könnyebben viseld a terheléseket és a fáradságot.

Kismamák – csúcsformában!

A terhesség után végzett gyakorlatok abban segítenek, hogy veszíts a felszedett kilókból, és legyen elég energiád a hosszú-hosszú napokhoz és éjszakákhoz. Gyorsan formába hozhatod magad, ami jót tesz majd a lelkednek is.

Az első kérdés: mikor kezdheted el a mozgást? A második: mégis, mikor szakíts időt rá a csecsemő mellett? Előbbire egyszerű a válasz: általánosan hat héttel a szülés után már tornázhatsz. Ha teljesen komplikáció mentes volt a szülés, akár napokkal utána is elkezdheted a terhelést. Ha császármetszéssel szültél, illetve egyéb problémák léptek fel, akkor mindenképpen kérdezd meg az orvosodat!

A mozgás, illetve az intenzitás meghatározásakor figyelembe kell venned a fizikai állapotodat – és a lelkit is. Nem kell rögtön belevetned magad az edzésbe, és lefutnod naponta 5 kilométert, súlyzós és erősítő programmal kiegészítve… A túlzott terhelés ráadásul megerőlteti a szervezetet, így elapadhat a tejed is.

A gyakorlatban: 2 tipp

Bármi rosszat tapasztalsz, vagy egyszerűen csak még nem esik jól a mozgás, azonnal hagyd abba!

- Kezd a legegyszerűbb – és az egyik leghatásosabb – könnyű, kardió edzéssel: sétálj! A jóidőben ezt akár a gyermekeddel együtt is végezheted. Így saját súlyoddal edzel, a sétánál jobb stressz oldót és nyugtatót pedig még nem találtak ki. Ha pedig nem szereted, unod vagy máshoz van kedved, menj úszni, és elkezdhetsz lassan, kényelmes tempóban kocogni is.

- A Kegel-féle gyakorlatok szintén segítenek hogy visszaszerezd a korábbi formádat – és újra teljes legyen a szexuális életed. Edzened kell a hüvelyi izmokat is: szakíts időt erre – is – hetente háromszor, és az eredmény nem marad el.

- További tippekért nézd meg terhestorna videónkat >>>

Cimkék: csecsemő, fitnesz, fogyás, Kegel-féle gyakorlatok, szülés
Nyugtalan terhesség, nyugtalan baba

Nyugtalan terhesség, nyugtalan baba

Elkészül-e időben a babaszoba, mit ehetek, ami jó a babának, egészséges lesz-e a kicsi, milyen lesz a szülés? Megannyi hasonló kérdésen gyötrődnek a kismamák, ami sok idegeskedést okoz.
Reggeli rosszullétet okozó kislányok, savanyúságot kívánó kisfiúk?

Reggeli rosszullétet okozó kislányok, savanyúságot kívánó kisfiúk?

Válogatott babonák és a valóság, avagy hogyan deríthetjük ki a baba nemét?
Babavárás stresszmentesen?

Babavárás stresszmentesen?

Déli fekvésű gyerekszoba, az ország legjobb orvosa és a világ legdrágább kiságya – a picinek a folsavtól az egyetemig mindent meg kell kapnia. A gólyahír örömét általában a felelősség szorongató érzése követi: kismamaként szeretnénk a legjobb feltételeket...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: