Légy zöld szülő - 4 lépésben!

2017. szeptember 8.

Fontos, hogy a gyerekeket már nagyon korán környezettudatosságra szoktassuk – ehhez adunk most néhány könnyen betartható tippet!

Légy zöld szülő - 4 lépésben!

Nem mindegy ugyanis, hol és mivel játszik, mennyire figyel oda a környezetére, ahogyan az sem, hogy éppen mit eszik - a Fyouture blog összeállítása.

Szerettesd meg velük a természetet!

A gyerek minél több időt tölt el a természetben, annál jobban ráérez, hogy miért is kellene megvédenünk. Egy betondzsungelben felnőtt fiatal soha nem fog olyan kapcsolatot kialakítani a természettel, mint az, akit kezdettől az állatokhoz és növényekhez közel neveltek. Fontos, hogy a gyerekek megértsék, hogy ez a bolygó alapvető állapota, nem a városok és a felhőkarcolók – erre a legjobb módszer az, ha sokat van a szabadban.

Milyen legyen a kapcsolatuk az ételekkel?

Persze, az is fontos, hogy a gyerek egészséges ételeket egyen – de ugyanilyen fontos, hogy megtanítsuk, hogy az ételpazarlás nagyon rossz dolog, és hogy mindig csak annyi élelmet vegyen magához, amennyit meg is eszik. Ha alapból így tanítjuk a gyereket, az lesz neki a természetes, ha nem gyárt élelmiszerhulladékot.

Figyelj a kacatokra!

Ha olyan felesleges dolgokat vásárolsz meg a csemetéknek, amikkel úgysem fognak játszani, csak a hulladékot növeled, és nem tanítod meg nekik, hogy a szükségtelen dolgokat felesleges megvenni. Ha rengeteg a kacat otthon, tartsatok kacatmentesítő napot, amikor elmagyarázod a gyereknek, miért is kell megválnia a soha nem használt dolgaitól, aztán ajándékozzátok el a cuccokat, hogy azt is megtanulja, milyen adni, és nem csak kapni.

Mozgasd a gyereket!

Ha fiatal korától rászoktatod a gyereket a mozgásra, később hajlamos lesz több helyre gyalog vagy biciklivel járni – ezzel pedig a környezetnek tesz jót. Ha már egész pici kora óta csak autóval viszed a csemetét, ehhez fog hozzászokni, és amint meglesz a jogsija, ő is csak autóval lesz hajlandó mozogni – legalább is ezt mutatja a nagy számok törvénye, persze vannak kivételek. A legegyszerűbb módja annak, hogy ezt kivédd, hogy már korán megszeretteted vele a mozgást.

Cimkék: gyerek, gyermeknevelés, környezettudatosság, környezetvédelem
7 tipp, hogy ne csak az eszköz legyen okos

7 tipp, hogy ne csak az eszköz legyen okos

A gyerekek nagy részének kívánságlistáján szerepel valamilyen okos kütyü: telefon, tablet, laptop, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Fontos, hogy az ilyen típusú ajándékozás ne...
Pro és kontra: a császármetszés

Pro és kontra: a császármetszés

A kismamák számára a terhesség legfájóbb pontja a szülés. Szülni nagyon sokféle képen lehet: bábával, kórházban, otthon. Történhet természetesen, akár bio módon, vagy drasztikusabban császárral. Vannak, akik a császármetszést választanák, még ha nem is...
Karácsony: kezdjük a kicsikkel

Karácsony: kezdjük a kicsikkel

Az adventi időszak azért van, hogy fizikailag és szellemileg egyaránt rákészüljünk az ünnepre. Mert a karácsony tele van érzelemmel, amit felszínre kell hozni, jól időzítve engedni kell, hogy utat törjön. Célt kell adni neki, hogy a megfelelő embereket...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: