Légy zöld szülő - 4 lépésben!

2017. szeptember 8.

Fontos, hogy a gyerekeket már nagyon korán környezettudatosságra szoktassuk – ehhez adunk most néhány könnyen betartható tippet!

Légy zöld szülő - 4 lépésben!

Nem mindegy ugyanis, hol és mivel játszik, mennyire figyel oda a környezetére, ahogyan az sem, hogy éppen mit eszik - a Fyouture blog összeállítása.

Szerettesd meg velük a természetet!

A gyerek minél több időt tölt el a természetben, annál jobban ráérez, hogy miért is kellene megvédenünk. Egy betondzsungelben felnőtt fiatal soha nem fog olyan kapcsolatot kialakítani a természettel, mint az, akit kezdettől az állatokhoz és növényekhez közel neveltek. Fontos, hogy a gyerekek megértsék, hogy ez a bolygó alapvető állapota, nem a városok és a felhőkarcolók – erre a legjobb módszer az, ha sokat van a szabadban.

Milyen legyen a kapcsolatuk az ételekkel?

Persze, az is fontos, hogy a gyerek egészséges ételeket egyen – de ugyanilyen fontos, hogy megtanítsuk, hogy az ételpazarlás nagyon rossz dolog, és hogy mindig csak annyi élelmet vegyen magához, amennyit meg is eszik. Ha alapból így tanítjuk a gyereket, az lesz neki a természetes, ha nem gyárt élelmiszerhulladékot.

Figyelj a kacatokra!

Ha olyan felesleges dolgokat vásárolsz meg a csemetéknek, amikkel úgysem fognak játszani, csak a hulladékot növeled, és nem tanítod meg nekik, hogy a szükségtelen dolgokat felesleges megvenni. Ha rengeteg a kacat otthon, tartsatok kacatmentesítő napot, amikor elmagyarázod a gyereknek, miért is kell megválnia a soha nem használt dolgaitól, aztán ajándékozzátok el a cuccokat, hogy azt is megtanulja, milyen adni, és nem csak kapni.

Mozgasd a gyereket!

Ha fiatal korától rászoktatod a gyereket a mozgásra, később hajlamos lesz több helyre gyalog vagy biciklivel járni – ezzel pedig a környezetnek tesz jót. Ha már egész pici kora óta csak autóval viszed a csemetét, ehhez fog hozzászokni, és amint meglesz a jogsija, ő is csak autóval lesz hajlandó mozogni – legalább is ezt mutatja a nagy számok törvénye, persze vannak kivételek. A legegyszerűbb módja annak, hogy ezt kivédd, hogy már korán megszeretteted vele a mozgást.

Cimkék: gyerek, gyermeknevelés, környezettudatosság, környezetvédelem
Van testvéred? Az bizony rád is hat!

Van testvéred? Az bizony rád is hat!

Négy fő személyiségtípust lehet ugyanis szétválasztani az alapján, hogy egykék, első, középső szülöttek, vagy legfiatalabb testvérek vagyunk.
Mozogjon a gyerek? Naná!

Mozogjon a gyerek? Naná!

A gyermekek életének első hat évében a legnagyobb változást a mozgás és beszéd fejlődése jelenti. A mozgás mindenki számára nagyon fontos, már egészen kis korban, a gyermek igényének és érettségi szintjének megfelelően kiválasztva, az egész életre meghatározó...
Így védd meg gyermeked okostelefonját!

Így védd meg gyermeked okostelefonját!

Szeptemberben mindig kiemelt figyelmet kap az iskolások által használt okoseszközök kérdésköre. Régebben csak annyi volt a kérdés, hogy legyen-e a gyereknek telefonja vagy sem. Mára megváltozott a helyzet. Az iskolás korúak túlnyomó többségnél általános...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: