Fűszeres lencse spenóttal

Fűszeres lencse spenóttal

2017 június 6.

Hozzávalók: 200g lencse, 125g zsenge spenót, 125 ml csirkealaplé, 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma, 3 ek citromlé, 2 ek finomra vágott menta, 2 ek finomra vágott petrezselyem, 2 tk köménymag, 1...
Sóskafőzelék

Sóskafőzelék

2016 szeptember 22.

Hozzávalók: 40 dkg sóska (friss vagy fagyasztott) 4 dll tej 2 ek olaj 2 ek liszt só, ételízesítő - ízlés szerint
Kapros tökfőzelék

Kapros tökfőzelék

2016 június 14.

Hozzávalók: 1 kg tök 1 nagyobb fej vöröshagyma liszt olaj só, bors, pirospaprika, ételízesítő 2-3 dl tejföl 1 ek ecet 2 csomag kapor
Spárgafőzelék

Spárgafőzelék

2015 április 29.

Hozzávalók: - 40 dkg zöldspárga - 2 gerezd fokhagyma - 2 dl tejföl - petrezselyem - 1 tk cukor - 2 ek liszt - csipetnyi sáfrány - 4 dkg vaj - só, bors, víz
Pikáns hagymafőzelék

Pikáns hagymafőzelék

2013 január 3.

Hozzávalók 4 személyre: - 1,5 kg hagyma - 1 ek. olaj - 1 ek. liszt - 1,5 dl fehérbor - 1,5 dl erőleves - 1 dl tejföl - 1 kk. majoránna - só, bors - csipetnyi szerecsendió
Fűszeres padlizsán

Fűszeres padlizsán

2012 augusztus 16.

Hozzávalók: 2 nagy padlizsán, 1 ek olívaolaj, 1 kk köménymag, 1 kk édesköménymag, 45 dkg paradicsom meghámozva és felvágva, 1 kb. 2,5 cm hosszú friss gyömbér reszelve, 4 gerezd összezúzott fokhagyma, 1 kk őrölt koriander, 1 kk őrölt...
Babragu

Babragu

2012 július 19.

Hozzávalók: 400g érett paradicsom, 300g éjszakára beáztatott szárazbab, 1 l víz, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, bazsalikom, 4 ek olívaolaj, só, bors
Zöldbab olívaolajjal

Zöldbab olívaolajjal

2011 január 3.

Hozzávalók: 200g finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma finomra vágva, ½ csésze extra szűz olívaolaj, 1 csésze paradicsom, héj nélkül, apróra vágva, 30 dkg zsenge, fiatal zöldbab, kb. 2 cm-es darabokra vágva, ½ csésze víz,...
Sült bab vörösboros mártással

Sült bab vörösboros mártással

2010 december 25.

Hozzávalók: 1 ½ csésze fehér vagy tarkabab, néhány órára (vagy egy egész éjszakára) beáztatva, 2 babérlevél, 3-4 ág friss kakukkfű, 3 gerezd fokhagyma szétnyomkodva, só, bors, 1 kis cseresznyepaprika, 20 dkg bacon egy darabban, forró...
Húsgombócos finomfőzelék

Húsgombócos finomfőzelék

2010 november 17.

Hozzávalók: 2,5 dl zöldség- vagy csirkehúsleves, 15 dkg mélyhűtött vegyes zöldség (pl. sárgarépa, cukkini, karfiol és kelbimbó), 10 dkg sütnivaló kolbász, só, bors, őrölt koriander, ½ kk közepesen csípős mustár, 1 ek kukoricagríz,...