Itt a fájdalomcsillapító csoki - nőknek

Itt a fájdalomcsillapító csoki - nőknek

2016 november 23.

Speciális gyógynövényekkel kiegészített csokirecepttel rukkolt elő egy svájci cukrász. Állítása szerint megalkotta az első egészséges, nők számára készült csokit, ami megoldást jelenthet a menstruációs görcsökre.
Gluténmentes tedd, ne tedd

Gluténmentes tedd, ne tedd

2016 szeptember 29.

Avagy tények és tévhitek a lisztérzékenységről. Ami nem divat, hanem komoly betegség, életre szóló diétával. Nézzük, mi igaz és mi tévhit.
Támad az ősz!

Támad az ősz!

2015 szeptember 18.

A D-vitaminnal töltött, mozgásban gazdag nyári hónapok után a borongósabb, esősebb időszak közeledte nem csak a hangulatunkra lehet negatív hatással, hanem az egészségünkre is. A tipikusnak mondható megfázás mellett még számos további nyavalyát hozhat...
Kerüld el a nyári hasfájásokat!

Kerüld el a nyári hasfájásokat!

2015 augusztus 10.

A strandon vagy egy nyári estén elcsábulni is könnyebb - azonban a nassolásnak ára van: nem csak a plusz kilók, hanem a hasfájás is. Szakértő segítségével jártunk utána, hogyan előzhetjük vagy éppen orvosolhatjuk a bajt.
E-coli mentes nyaralást kívánunk!

E-coli mentes nyaralást kívánunk!

2014 július 21.

Mindenki szeret utazni, azonban egy megfázás, vírus, esetleg egy hasmenéses megbetegedés nagyban beárnyékolhatja a pihenésre szánt időt. Annak érdekében, hogy az egész család számára felhőtlenül teljen ez az időszak, érdemes néhány alapvető dologra odafigyelni,...
10 tény az ételmérgezésről

10 tény az ételmérgezésről

2014 január 20.

A legváratlanabb helyzetekben támad, alaposan megkínoz, s sokszor teljesen kiszolgáltatottak vagyunk. A világ egyik legbosszantóbb, mindazonáltal sajnos meglehetősen gyakori dolga is az ételmérgezés.
Tej, tojás, liszt - ételallergia gyerekkorban

Tej, tojás, liszt - ételallergia gyerekkorban

2013 május 28.

Ételallergiás panaszok már csecsemőkortól – tápszeres és anyatejes babáknál egyaránt – előfordulhatnak. Milyen tünetek esetén gondoljunk ételallergiára? Mikor forduljunk orvoshoz?
Sokkhatás és fájdalom-szindróma

Sokkhatás és fájdalom-szindróma

2012 szeptember 7.

A hosszú ideig tartó csillapítatlan fájdalomnak komolyabb következményei lehetnek, mint azt a legtöbben gondolnák. A fájdalomérzet hatására ugyanis az idegműködés megváltozik, amit az idegműködés plaszticitásának neveznek. Ha gyakori a fájdalomérző pályák...
Hasfájós babák

Hasfájós babák

2012 június 19.

Mit tehet a szülő, ha a baba körül semmi sem megy egyszerűen? A látszólag csak alvó, evő, emésztő, és persze mindeközben fejlődő baba nem beszél. Az anya dolga, hogy rájöjjön, mi kell a babának.
Irány az orvos!

Irány az orvos!

2012 április 10.

A terhesség természetes folyamat. Szerencsés esetben probléma, ijedelem nélkül vészeli át a kismama. Előfordul azonban, hogy a leendő anyuka nem érzi jól magát, amikor el kell dönteni, hogy azonnal orvoshoz fordul, vagy csak mint egy átmeneti kellemetlenséget...