Burgonyás kenyér

Burgonyás kenyér

2014 július 3.

Hozzávalók: 1,5 kg liszt, 30-40 dkg héjában főtt burgonya, 25g friss élesztő, kevés olaj, víz, só, cukor
Vajas perec

Vajas perec

2011 október 30.

Hozzávalók: 15g élesztő, 295 ml meleg víz, 625g liszt, 100g + 1 tk cukor, 1 tk só, 15 ml olaj, 110g szódabikarbóna, 950 ml forró víz, 55g só
Sörös rozskenyér

Sörös rozskenyér

2011 október 17.

Hozzávalók: 200g rozsliszt, 3,5 dl szobahőmérsékletű sör, 15g élesztő, 25g cukor, 20g só, 1 tojás, 25g zsiradék, 410g finomliszt, 9g kukoricaliszt, 7g köménymag
Olasz fűszeres kenyér

Olasz fűszeres kenyér

2011 augusztus 30.

Hozzávalók: 75 dkg liszt, 3 dkg friss élesztő, 3 dl langyos víz, 6 ek olívaolaj, 1 tk cukor, 1-2 tk só, 1 ek oregano
Rozscipó hagymával vagy szalonnával

Rozscipó hagymával vagy szalonnával

2011 augusztus 19.

Hozzávalók: 500g búzaliszt, 250g rozsliszt, 100g rozsdara, 1 kocka (42g) friss élesztő, 625 ml langyos víz, ¼ tk cukor, 60g folyékony kovász, 1 ek só, 1 tk koriander, 1 tk bors, 1 ek sűrített tej; Hozzávalók a szalonnás...
Baguette

Baguette

2011 július 16.

Hozzávalók: 500g liszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 tk só, 1 ek olaj, 125 ml langyos tej, 200 ml langyos víz
Joghurtos kenyér

Joghurtos kenyér

2011 április 6.

Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 30 dkg liszt, 2 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 ek finomított cukor, 1 tk só, 1 tojás elhabarva, 4,2 dl joghurt
Kalács

Kalács

2011 január 16.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg rétesliszt, 2 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, kb. 4 dl tej, 3 tojássárgája, 10 dkg margarin, csipetnyi só; Hozzávalók a tetejére: 1 tojássárgája; Hozzávalók a tepsi kikenéséhez: zsíradék
Croissant

Croissant

2010 augusztus 31.

Hozzávalók: 500g liszt, 1 tk só, 50g cukor, 50g puha vaj, 1 kocka (42g) friss élesztő, 250 ml langyos tej, 250g puha vaj a megkenéshez
Mazsolás zsemle

Mazsolás zsemle

2010 augusztus 16.

Hozzávalók: 22 dkg főtt burgonya, 12 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg mazsola, 0,5 dl tejszín, 2 tk barnacukor, 1 ½ tk sütőpor, só, reszelt szerecsendió