Legényfogó leves

Legényfogó leves

2016 február 2.

Hozzávalók: 25 dkg csirkemell 1 fej vöröshagyma 20 dkg sárgarépa 20 dkg fehérrépa 20 dkg gomba babérlevél bazsalikom 1 tk mustár 2 dl tejföl 1 ek liszt 1 ek olaj só, bors
Csípős-savanyú leves

Csípős-savanyú leves

2016 január 26.

Hozzávalók: 20 dkg csirkemell filé 2 közepes db sárgarépa 1 szál póréhagyma 1,5 l csirke alaplé (kockából) 5 dkg bambuszrügy (konzerv) 2 db tojás 1,5 ek szójaszósz 1 ek fehérborecet 2 ek erőspaprika krém 1 ek étkezési keményítő
Téli gyümölcssaláta

Téli gyümölcssaláta

2016 január 25.

Hozzávalók: - 2 alma, - 3 narancs, - 4 banán, - 1 pohár joghurt, - 2 evőkanál méz, - 2 kávéskanál őrölt fahéj, - 20 szem mogyoró
Joghurtos karfiolleves

Joghurtos karfiolleves

2016 január 21.

Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 5 dl víz, 2 ek vaj, 2 ek mandula, 1 fej hagyma, 1 ek liszt, só, szerecsendió, 2 dl joghurt, 2,5 dl tej, petrezselyem
Csirkés rizottó parmezánnal

Csirkés rizottó parmezánnal

2016 január 18.

Hozzávalók: 12,5 dkg filézett csirkemell, bors, 2 ek olaj, 1 dl csirkehúsleves, 1 dl száraz fehérbor, 1 kis szál póréhagyma, só, 2-3 ek parmezán sajt, 20 dkg főtt rizs
Hagymás kukoricasaláta

Hagymás kukoricasaláta

2016 január 13.

Hozzávalók: 40 dkg csemege kukorica 1 fej lilahagyma 2 ek 10%-os ecet só, bors 6 ek víz
Borleves

Borleves

2015 december 15.

Hozzávalók: 1 l fehér bór, 0,5 l víz, 10 ek cukor, 2 tk liszt 7 tojás sárgája 1 citrom leve és hámozott héja, fahéj, szegfűszeg
Burgonya-krémleves

Burgonya-krémleves

2015 december 8.

Hozzávalók: 6 db burgonya 3 ek olívaolaj 5 szelet bacon 1,5 l alaplé (lehet kockából) 2 db babérlevél 1 kk majoranna só, bors
Töltött kaliforniai paprika kuszkusszal

Töltött kaliforniai paprika kuszkusszal

2015 november 25.

Hozzávalók: 4 db piros kaliforniai paprika (kisebb) 12 dkg kuszkusz 2-3 dl víz 1 db zöldségleves kocka 4 ek olívaolaj 12 db koktélparadicsom 12 dkg mozzarella 6-7 ek joghurt friss bazsalikom kakukkfű, oregánó, menta só, bors
Amerikai céklasaláta

Amerikai céklasaláta

2015 november 11.

Hozzávalók: 1 db cékla 1 db zeller 1 db narancs 1 narancs leve 1 kisebb káposzta 1 db piros kaliforniai paprika 1 fej vöröshagyma 14 dkg csemegekukorica 1,5 dl natúr joghurt 2 ek majonéz 1 kk mustár só, bors