Sajtos kenyérleves

Sajtos kenyérleves

2016 november 23.

Hozzávalók: 8 szelet félbarna kenyér, 20 dkg Gruyére (vagy friss parmezán) sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1,2 l marhahúsleves (lehet kockából), só, bors
Curry-s polenta (puliszka)

Curry-s polenta (puliszka)

2016 november 10.

Hozzávalók: 1s dkg kukoricadara 6 dl víz 1 tk curry 5 dkg vaj só, bors
Sütőtökkrémleves - füstölt sajttal

Sütőtökkrémleves - füstölt sajttal

2016 november 3.

Hozzávalók: 1 kg sütőtök 1 sárgarépa 1 krumpli 1 hagyma 3 gerezd fokhagyma kb 1,5 liter alaplé (lehet kockából is) só, bors 1,5 dl főzőtejszín 15 dkg reszelt füstölt sajt olaj vagy zsiradék
Fokhagymás-gömbéres sütőtök leves

Fokhagymás-gömbéres sütőtök leves

2016 október 21.

Hozzávalók: 1,5 kg sütőtök fél vöröshagyma 3 sárgarépa 2 fehérrépa 3 gerezd fokhagyma 1,5 cm gyömbér só, bors, ételízesítő 1 dl főzőtejszín 2 ek napraforgó olaj
Rizssaláta

Rizssaláta

2016 október 12.

Hozzávalók: 40 dkg rizs, 1 kicsi paradicsompaprika, 1 kis uborka, 2 szál újhagyma, 1 konzerv kukorica, 1 kis csokor petrezselyem Hozzávalók az öntethez: 3 ek olaj, 2 ek borecet, 1 kk mustár, só, bors
Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves

2016 október 5.

Hozzávalók: 7-8 gerezd fokhagyma 1 ek vaj 2 dl zsírosabb tej 4 ek liszt só, bors (esetleg kevés szerecsendió) reszelt sajt
Tejszínes gombakrémleves

Tejszínes gombakrémleves

2016 szeptember 30.

Hozzávalók: 35 dkg gomba 1 fej hagyma 2 ek olaj 1 ek iszt 2,5 dl főzőtejszín 2 db leveskocka só, bors, petrezselyem
Sóskafőzelék

Sóskafőzelék

2016 szeptember 22.

Hozzávalók: 40 dkg sóska (friss vagy fagyasztott) 4 dll tej 2 ek olaj 2 ek liszt só, ételízesítő - ízlés szerint
Tojásos karfiol

Tojásos karfiol

2016 szeptember 13.

Hozzávalók: 1 karfiol 2-3 tojás kevés zsiradék só, bors, ételízesítő, szerecsendió petrezselyem
Fetás bulgur

Fetás bulgur

2016 szeptember 9.

Hozzávalók: 20 dkg bulgur (apró szemcsés) 10-15 dkg feta 3 újhagyma vagy 1 lilahagyma vaj só, bors, koriander kb 4 dl forró víz