Tönkölyleves

Tönkölyleves

2017 május 22.

Hozzávalók: 2 l zöldségleves, 20 dkg tönkölyliszt, 2 csokor fűszernövény (petrezselyem, kapor, metélőhagyma), 2 tojássárgája, 3 dl tejföl, 4 ek száraz fehérbor, 6 dkg vaj
Tavaszi raguleves

Tavaszi raguleves

2017 május 19.

Hozzávalók: 60 dkg csirke (farhát, szárny) 4 sárgarépa 2 fehérrépa 1 zeller 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 karalábé 3 ek liszt 2 dl tejszín 3 levél bazsalikom 1,5 liter húsleves alaplé (kockából is jó) 1 csokor petrezselyem 1 ek tárkony 1...
Spárga-krémleves bazsalikommal

Spárga-krémleves bazsalikommal

2017 május 12.

Hozzávalók: 2 csokor fehér spárga 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín 1 dl olívaolaj 1 tk liszt 1 ek bazsalikom 1 csipet szerecsendió só, bors
Almás tejbegríz

Almás tejbegríz

2017 május 11.

Hozzávalók: 3 dl tej 4 tk búzadara 2 tk vaníliás pudingpor 4 tk cukor 1 ek tejföl 1-2 alma fahéj
Körteleves pudinggal

Körteleves pudinggal

2017 május 9.

Hozzávalók 4 körte fahéj szegfűszeg 5 ek barnacukor 1 ek kókuszos pudingpor 2,5 dl főzőtejszín 1 ek citromlé só
Tavaszi leves csirkével

Tavaszi leves csirkével

2017 április 12.

Hozzávalók: - fél csirkemell - 5-6 szál vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa) - só, őrölt bors - kis pohár rizs - 1 kis doboz tejföl - petrezselyem - olaj - zöldségleves kocka
Sajtos-zöldséges rakottas

Sajtos-zöldséges rakottas

2017 április 5.

Hozzávalók: 2 padlizsán 3 cukkini 3 paradicsom só, bors, kakukkfű reszelt füstölt sajt olívaolaj
Póréhagyma krémleves

Póréhagyma krémleves

2017 április 4.

Hozzávalók: 50 dkg póréhagyma 2 ek liszt 1 l alaplé (lehet kockából) 2 ek tejföl 1 ek napraforgó olaj só, bors reszelt sajt, tortilla chipsz
Pikáns sárgarépa krémleves

Pikáns sárgarépa krémleves

2017 március 21.

Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa fél vöröshagyma 0,5 liter zöldség alaplé (lehet kockából) 1 dl kókusztej 1 kk curry fűszrkeverék lime-lé só, bors olívaolaj csilipehely
Sárgarépás túrókrém

Sárgarépás túrókrém

2017 március 7.

Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró 2 ek tejföl 1 sárgarépa só, bors, szerecsendió 1 kávéskanál őrölt kömény