Sóskafőzelék

Sóskafőzelék

2016 szeptember 22.

Hozzávalók: 40 dkg sóska (friss vagy fagyasztott) 4 dll tej 2 ek olaj 2 ek liszt só, ételízesítő - ízlés szerint
Tojásos karfiol

Tojásos karfiol

2016 szeptember 13.

Hozzávalók: 1 karfiol 2-3 tojás kevés zsiradék só, bors, ételízesítő, szerecsendió petrezselyem
Fetás bulgur

Fetás bulgur

2016 szeptember 9.

Hozzávalók: 20 dkg bulgur (apró szemcsés) 10-15 dkg feta 3 újhagyma vagy 1 lilahagyma vaj só, bors, koriander kb 4 dl forró víz
Amerikai paradicsomleves

Amerikai paradicsomleves

2016 augusztus 30.

Hozzávalók: 7,5 dl marha alaplé (lehet kockából) 10 dkg sárgarépa 20 dkg édesburgonya 2 ek olívaolaj 1 vöröshagyma 10 dkg sűrített paradicsom 80 dkg konzerv paradicsom vagy friss, hámozott, egész 2 ek cukor bazsalikom chilipehely
Fűszeres karfiol

Fűszeres karfiol

2016 augusztus 25.

Hozzávalók: 1 fej karfiol 4 ek majonéz 3 ek tejföl 1 tk mustár 1 ek olívaolaj (+ a sütőedénybe) só, bors kakukkfű, tárkony zsemlemorzsa parmezán
Fűszeres joghurt

Fűszeres joghurt

2016 augusztus 15.

Hozzávalók: 250 ml sűrű joghurt, 1 gerezd finomra aprított fokhagyma, 1 ek ghi (tisztított vaj), ½ tk bors, 1 tk finomra őrölt koriander, ½ tk őrölt kurkuma, ½ tk só, Cayenne-bors és őrölt koriander a díszítéshez
Hideg uborkaleves

Hideg uborkaleves

2016 augusztus 11.

Hozzávalók: 5 dl joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag kapor, 2 szál újhagyma, só, bors, ½ dl tejföl, 2 ek olivaolaj, 2 db kígyóuborka, 1 dkg dióbél
Frissítő dinnyesaláta

Frissítő dinnyesaláta

2016 augusztus 9.

Hozzávalók: 1 db sárgadinnye fél görögdinnye pár mentalevél
Görög zöldbab

Görög zöldbab

2016 augusztus 8.

Hozzávalók: 1 kg zöldbab 2 gerezd fokhagyma 1 vöröshagyma só, pirospaprika olívaolaj
Caprese avokádóval

Caprese avokádóval

2016 július 29.

Hozzávalók: 50 dkg mozzarella 2 db avokádó 50 dkg koktélparadicsom 8 ek olívaolaj 4 ek balzsamecet só, bors 1 csokor friss bazsalikom