Tökmagolajos saláta

Tökmagolajos saláta

2015 február 27.

Hozzávalók: fél fejes saláta, fél tépő saláta, ízlés szerint endivia saláta, ízlés szerint kínai kelsaláta, tökmagolaj ecet só ízlés szerint tisztított tökmag, fokhagyma
Tengeri hal görögösen

Tengeri hal görögösen

2015 február 19.

Hozzávalók 4 személyre: - 1,5 kg fehér húsú tengeri hal - 2 közepes fej vöröshagyma - 4 paradicsom - 1 dl fehér bor - 1 dl olívaolaj - 1 csomó petrezselyemzöld - só, bors
Sörben sült csirkecombok

Sörben sült csirkecombok

2015 február 18.

Hozzávalók: A páchoz 1 gerezd fokhagyma 1 kk majoránna só, bors, pirospaprika 1 ek olaj A húshoz 2 dl sör 4 db csirkecomb

Tonhalsaláta

2015 február 16.

Hozzávalók: 50 dkg tonhal, 1 fej lilahagyma, 2 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, fél fejes saláta, 2 ek borecet, 1 dl fehérbor, ½ citrom leve, 2 ek olaj, 1 csokor petrezselyem, só, bors
Brokkoli leves márványsajttal

Brokkoli leves márványsajttal

2015 február 10.

Hozzávalók: 30 dkg brokkoli, 10 dkg márványsajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek vaj, 1 l alaplé (lehet kockából), 2 dl tejszín, 2 ek. liszt, só, bors, kakukkfű, pirított zsemlekocka ízlés szerinti mennyiségben
Rizsleves curryvel

Rizsleves curryvel

2015 február 3.

Hozzávalók: - 1 fej vöröshagyma - 3 ek rizs - 1 kk pirospaprika - 1 kk curry - só, bors - 1 pohár tejföl - 2 kk mustár - 5 dl húsleves alaplé (lehet kockából)
Tofusaláta

Tofusaláta

2015 január 22.

Hozzávalók: 25 dkg natúr tofu, 15 dkg narancs, 8 dkg kivi, 20 dkg banán, 20 dkg szőlő, 15 dkg alma, 2 dl víz, 10 dkg méz, 4 dkg vaníliás cukor, ízlés szerint citromlé vagy citromkarikák
Brokkolifasírt

Brokkolifasírt

2015 január 15.

Hozzávalók: 15 dkg brokkoli 1 db zsemle 1 gerezd fokhagyma 1 db tojás 10 dkg zsemlemorzsa só, bors kevés víz olaj a sütéshez
Zöldséges-sajtos gomba

Zöldséges-sajtos gomba

2015 január 13.

Hozzávalók 0,5 kg gomba 0,5 db cukkini 1 db paradicsom 1 szál póréhagyma fehér része 20 dkg sajt, reszelve kapor só bors olaj
Fokhagymaleves

Fokhagymaleves

2015 január 5.

Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 4 ek füstölt sajt, 5 gerezd fokhagyma, 3 húsleves-kocka, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem 1 ek liszt só, bors, ízlés szerint