Kapros tökfőzelék

Kapros tökfőzelék

2016 június 14.

Hozzávalók: 1 kg tök 1 nagyobb fej vöröshagyma liszt olaj só, bors, pirospaprika, ételízesítő 2-3 dl tejföl 1 ek ecet 2 csomag kapor
Ratatouille-lal töltött paprika

Ratatouille-lal töltött paprika

2016 június 13.

Hozzávalók: 5 piros paprika, 50g rizs, 1 hagyma apróra vágva, 1 cukkíni apróra darabolva, 200g konzerv paradicsom, 75g zsemlemorzsa
Spárga dijoni módra

Spárga dijoni módra

2016 június 2.

Hozzávalók: 700g zöld spárga, só, 4 ek olívaolaj, 1 ek fehérborecet, 1 ek dijoni mustár, 1 k szárított tárkony, 2 ek tejföl, bors, 2 ek apróra vágott lilahagyma
Petrezselyemsaláta - tabulé

Petrezselyemsaláta - tabulé

2016 június 1.

Hozzávalók: 5 dkg száraz bulgur (szárazon) 1,2 dl víz 1 db kígyóuborka 3 db paradicsom 2 szál újhagyma 1 csokor petrezselyemzöld fél citrom 3 evőkanál olívaolaj só, bors pár mentalevél
Rebarbaraleves

Rebarbaraleves

2016 május 30.

Hozzávalók (4 személyre): - 40 dkg rebarbara, - 1 citrom, - 20 dkg cukor, - 1 evőkanál búzakeményítő, - 1 dl tejföl A galuskához: - 2 dl tej, - 2 evőkanál búzadara, - 3 evőkanál olaj
Gyors spárgaleves galuskával

Gyors spárgaleves galuskával

2016 május 26.

Hozzávalók: 0,5 kg fehér spárga liszt olaj só, bors, pirospaprika, ételízesítő 2 dl tejföl 1 tojás petrezselyem
Egyszerű újkrumpli-fasírt

Egyszerű újkrumpli-fasírt

2016 május 19.

Hozzávalók: 1 kg újkrumpli 2 ek olívaolaj 4 szál kakukkfű só, bors A tálaláshoz: 1-2 gerezd fokhagyma 2 dl tejföl
Tavaszi karalábéleves

Tavaszi karalábéleves

2016 május 4.

Hozzávalók: 2 db zsenge karalábé 2 ek olaj 1 l alaplé (lehet kockából) 2 ek liszt petrezselyem só, bors
Töltött tök kaporral

Töltött tök kaporral

2016 május 2.

Hozzávalók: 1 kisebb tök 15 dkg darált hús 15 dkg félig főtt rizs 1 tojás 1 vöröshagyma 2 csokor kapor 2 ek tejföl liszt só, bors
Almás melegszendvics

Almás melegszendvics

2016 április 27.

Hozzávalók: 12 szelet zsúrkenyér, 25 dkg gépsonka, 4 alma, 10 dkg vaj