4 tipp az igazi feltöltődéshez

2017. augusztus 25.

A nyár jött és mindjárt megy is! Nem szabad tovább halogatni a feltöltődésre szánt időt. Ha nem is tartogatott nagy vakációt a számodra, pár dolgot mindenképp érdemes megtenned!

4 tipp az igazi feltöltődéshez

A lélek feltöltődésében a Nőarckép blog segít.

1. Kapcsolódj le!

Törölj le a telefonodról minden felesleges ezekhez kapcsolódó alkalmazást, csak reggel és este nézd meg az e-mailjeidet, és hagyd bent az okos telefonod, amikor kiülsz a kertbe, vagy elhelyezkedsz kedvenc foteledben egy könyvvel.

Ha ez nehezedre esik. kezd azzal, hogy csak 2-3 óráig nem nézel rá a telefonodra. Hamar rá fogsz jönni, hogy nem sokat hagytál ki azzal, hogy nem voltál állandóan elérhető.

2. Értékelj!

2017 több, mint fele eltelt! Mi mindent csináltál? Sikerült véghez vinnéd, amit szerettél volna? Halogattál dolgokat, amiket tudod, hogy meg kellene tenned? Nos, szánj erre egy órát, szedd össze mi vár rád az év második felében, és aztán pihenj rá.

Tarts egy kis szünetet. Pihenj rá az őszre, amikor úgyis nagy lendülettel indul a móka. És gondold át: mi mindent értél el ebben a 6-7-8 hónapban, amiért lehetsz hálás vagy?

3. Mondj nemet a „muszáj” -okra!

Vannak azok a tipikus kötelező teendőt. Van ez a látatlan nyomás, hogy miket kell megtenni. Tedd fel a kérdést: számítani fog? 5 év múlva? És 5 hét múlva?

Messzebbről szemlélve a kérdést könnyebb egészségesebb perspektívát találni és a dolgok igazi értékét meglelni. Így hát döntsd el, neked fontos vagy muszáj. Hamar rájössz, hogy ha az utóbbi, akkor eleve nem is annyira fontos.

4. Szánj (több) időt arra, amit szeretsz!

Talán ez a dekupázs. Talán horgászás. Vagy kirándulás az erdőben és gombászás. Vagy festés. Olvasás. Nem számít, hogy mi az, a lényeg, hogy találd ki mi az, ami téged a leginkább feltölt. Nem csak nyáron, de akár egész évben!

Ha van egy kis időd, ülj le egy tollal és papírral, és gondold át, hogy mivel töltöd az időd egy átlagos héten. Aztán vedd sorra, mi az, amiből igazából nem is profitálsz, nem helyes, vagy kevesebb idő alatt is elvégezhető. Az innen lecsippentett idő lesz az, amit a kedvenc időtöltésedre szánhatsz.

A mókuskerékbe belegabalyodva könnyű úgy érezni, mintha a nap minden percében ténylegesen lenne mit tenni. A társadalmunk rossz szokása, hogy mindennek praktikusságot akarunk adni. Evés közben nézzük az üzeneteinket, buszon szedjük össze a teendőket, a játszótéren írjuk a bevásárlólistát. Pedig milyen jó érzés egyszer csak semmit tenni. Csak a pillanatban lenni, időt szánni magunkra ebben a rohanó világban.

Cimkék: lelki egészség
Az 5 leggyakoribb fülbetegség

Az 5 leggyakoribb fülbetegség

Ahogy a legtöbb érzékszervünket, úgy a fülünket is különböző betegségek károsíthatják. Ezek a tévhitekkel ellentétben messze nem csak a gyerekeket érintik, a felnőttek is sűrűn szenvednek az alábbi öt fülbetegségtől!
Életbevágó lehet, hogyan szeded a gyógyszereket

Életbevágó lehet, hogyan szeded a gyógyszereket

A szájon át szedendő tabletták, drazsék és kapszulák betegtájékoztatójában általában az szerepel, hogy a azokat egy pohár vízzel vegye be a beteg. Felesleges figyelmeztetésről van csupán...
A leggyakoribb bőrproblémák okai

A leggyakoribb bőrproblémák okai

Bőrünk számos hatásnak van kitéve, télen könnyen kiszáradhat, nyáron pedig fontos megóvnunk a napsugarak káros hatásaitól. Vannak azonban olyan problémák, amelyeket nem tudunk elkerülni, így kialakulásuk után fontos a megfelelő kezelés betartása. A két...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: