A skorpió féltékeny, a Szűz szerelemből rámol

2010. május 1.

Tudjuk, hogy a Nap jegyünk meghatározza azt is, hogyan viszonyulunk a párkapcsolatokhoz. Érdemes tudni, kitől mit várhatunk, hiszen ami az egyiknek bosszantó, az a másiknak egyenesen kívánatos lehet. Nem mindegy, ugye…

A skorpió féltékeny, a Szűz szerelemből rámol

Az emberekhez fűződő viszonyunk nagyon különböző lehet attól függően, melyik jegyben születtünk. Mivel a zodiákus minden jegye más és más szemmel tekint a párkapcsolatokra, természetes, hogy lesznek nézeteltérések. Éppen ezért fontos megérteni, hogy a másik mit és miért tesz, és hogy az az ő esetében mit jelez. A megértéssel már félig meg is oldottátok a helyzetet!

Ahogy a Mérleg látja

A Mérlegek uralják a zodiákus kör partnerkapcsolat és házasság szektorát, és állandóan azzal vannak elfoglalva, hogy mit kivel csinálnak. Mindegy, hogy az edzőterembe mennek, a postára vagy épp vacsorát főznek, számukra fontos, hogy valaki mindig legyen mellettük. A párkapcsolatokat az egyenlőség  és az egyensúly szemszögéből értékelik. Filozófiájuk olyasmi, hogy „én segítek neked, te segítesz nekem, és így minden nagyszerű”. Ha megszeged a Mérleg fair játékának fő szabályát, azzal könnyen konfliktusba keverheted magatokat.

Ahogy a Skorpió látja

A Skorpió a bizalom szemszögéből tekint a kapcsolatokra. Ha van egyetlen dolog, amit a Skorpiók nem bírnak az az, ha becsapják őket – és mindig tudják, ha valaki becsapja őket! Ha egyszer valaki eljátszotta egy Skorpió bizalmát, azt szinte lehetetlen visszanyerni. Nem képesek egyszerűen elfelejteni és továbblépni. A szexualitás szintén kiemelkedően fontos számukra. A szex nekik nem egy könnyű kis valami, hanem a másikkal való mély összekapcsolódásként élik meg. 

Ahogy a Nyilas látja

A Nyilas nem csak a saját nézőpontjából tekint a kapcsolatokra. Uralkodója a Jupiter, a szabadság, tolerancia és bőség bolygója, így nem meglepő, hogy a Nyilas arra vágyik, hogy mindenki a lehető legjobban érezze magát. Szereti, ha mindenki egyenlően veszi ki a részét a mókából, önzetlen, és kifejezetten fontos számára, hogy partnerét boldognak lássa. A másik szomorúsága nagyon aggasztja, és mindent megtesz, hogy a párja kedvében járjon.

Ahogy a Bak látja

Az ambíciózus Baknak dagad a melle a büszkeségtől, amikor a társának jól mennek a dolgai, eléri a céljait, és elismerik a sikereiért. A Bak számára a stabil, biztonságos szerelmi élet az egyik legnagyobb ajándék. Nem szeretnek játszmázni, nem féltékenyek, vágynak az állandóságra és a bizalomra.

Ahogy a Vízöntő látja

A Vízöntő számára nagyon fontos, hogy kapcsolatában meg tudja osztani a másikkal az elgondolásait, ötleteit, és hogy a párja társ legyen a társadalmi kötelezettségek, összejövetelek során is. Menj vele egy kampány-buliba, segíts neki kifesteni a házat vagy az öko-bio-fenntartható törekvéseit, ezektől érzi magát igazán szerelmesnek. És ami még fontosabb: érezni fogja, hogy megvan közöttetek az összhang, és ez számára elég is a boldogsághoz. 

Ahogy a Halak látja

A Halak a romantikus, álomszerű  párkapcsolatokat szereti, ami tele van szerelemmel. Kényeztesd, vigyél neki kis ajándékokat, masszírozd meg, és el ne engedd a kezét. A Halak úgy gondolja, mindennek valamilyen spirituális oka van, és hogy ez téged természetesen érdekel. Nem érti, miért nem futkosol vele az esőben, amikor az olyan jópofa, de megérti, ha bármi gondod van, és azt el is mondod neki. Ha veszed a fáradtságot, hogy megértsd a nézőpontjukat, csodás jutalomban lesz részed. Egy Halak igazán boldoggá tudja tenni azt, aki értékeli álomszerű, romantikus világát.

Ahogy a Kos látja

Egy Kos szerint a párkapcsolat azért van, hogy még izgalmasabb legyen az élet. Hiába a határidők, a fizetendő számlák, a késő estébe nyúló értekezletek, meg kell mutatnod neki, hogy benne vagy a játékban, vagy azt fogja hinni, nem érdekel téged. Vidd el focimeccsre, falat mászni, ejtőernyőzni, sétáljatok éjszaka a városban, vagy rendezzetek spontán főzőcske-partit – imádni fogja. A szex heves mivoltára is készülj fel: egy Kos nem a fontolgatva haladók közé tartozik e téren.

Ahogy a Bika látja

Ha a kedvében akarsz járni egy Bikának, az érzékiség felől közelítsd meg a dolgot. A legfinomabb csokoládé, bor vagy parfüm kifejezetten lázba tudja hozni, és érezni fogja a törődést. A Bika szerint az élet azért van, hogy mindenből a lehető legfinomabbat és a legjobbat kaphassuk – ugyanez igaz a párkapcsolataira is. Cserébe sosem kell attól tartanod, hogy nem hív vissza, hogy magadra hagy, vagy hogy leteperne az első randin. A Bika tisztelettudó, ám a felszín alatt a szenvedélyek egész skálája buzog.

Ahogy az Ikrek látja

Az Ikrek mindig mindent tudni akar, és a kapcsolat mérője a kommunikáció. Akivel jól megérti egymást, ahhoz vonzódik, és ez számára a beszélgetésekből derül ki. Muszáj, hogy mindig megoszd vele az életed apró részleteit is, mert ettől érzi magát értékesnek és fontosnak. Azt viszont nézd el neki, hogy az időt képtelen kezelni: sokszor késik, és ez nem fog megváltozni soha.

Ahogy a Rák látja

Egy Ráknak annyira szüksége van a szeretetre, mint bárki másnak a vízre: nem tud nélküle élni. Hagyd, hogy azt érezhesse, szükség van rá. Értékeld, ha vacsorát főz neked, segít az elintéznivalóidban, vagy melléd szegődik a kerti munkákban. Ügyelj, hogy ne bántsd meg az érzéseit, mert a Rák az egyik legérzékenyebb jegy a zodiákusban. Ezzel együtt viszont a leginkább szeretetteljes is: a párkapcsolat számára szent dolog, és lehetőség szerint egy szép, nagy családban végződik.

Ahogy az Oroszlán látja

Nos, az Oroszlán nem játszik kicsiben: a szerelem – ahogy minden más is az életükben – egy kaland, egy színdarab, egy hömpölygő lavina, amiben természetesen ők állnak a középpontban. Ha egy Oroszlánnal vagy, tegyél ki magadért: a legjobb előadások, a legjobb éttermek, a legvörösebb rózsák, és a túlzások bármilyen foka fogja azt éreztetni vele, hogy valami fantasztikus történik.

Ahogy a Szűz látja

A Szűz szerepe a zodiákusban a „szolgáló”, azaz elérni, hogy mindenkinek jó legyen. Ezt hozzák a kapcsolataikba is, amit sokan tévesen kritikának értékelnek. Pedig a Szűz csak azért takarít ki utánad, hogy segítsen neked, és mutassa a törődését. Hagyd, hadd tartsa ő a rendet (és hadd morogjon néha miatta) a házban, te pedig élvezd csak az odaadását. 

Látod, nem szabad egy kaptafára alkotni a kapcsolatok szabályait. Mindenki máshogy fejezi ki a szeretetét, és más dolgokra van igénye. Attól még, hogy az egyik így szeret, a másik pedig úgy, még szeretnek. És ez a lényeg az egészben.

Cimkék: bak, bika, halak, ikrek, kos, mérleg, nyilas, oroszlán, párkapcsolat, párkapcsolati horoszkóp, rák, skorpió, szerelem, szűz, vízöntő
Miért félünk a péntek 13-tól?

Miért félünk a péntek 13-tól?

A 13-as számtól való félelem egészen az ókorra vezethető vissza, és mind a mai napig hajlamosak vagyunk nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Még jobban tartunk a tizenharmadikától, ha ráadásul péntekre esik. A szám és a nap baljós kombinációja vallási...
Varázsolj szerelmet kristályokkal

Varázsolj szerelmet kristályokkal

Nem csodaszer - azaz nem elég csak felvenni vagy a táskában hordani. Ennél több közreműködésre van szükség. De a kristályok segíthetnek, és talán életed szerelmét is megtalálod.
Lehet jó és rossz is - de mi a karma?

Lehet jó és rossz is - de mi a karma?

Gondoljunk csak Alicia Keys Karma vagy John Lennon Instant Karma című számára. A karma fogalma körülvesz minket, és lassan a nyugati civilizáció részévé is válik. De mit is jelent igazából?
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: