Februári horoszkóp: új hónap, nagy lendület

2014. február 3.

Nem lesz könnyű hónap: új fejlődési szakaszba lépün, amely egyben feszültségeket is kelt. Fontos most a kitartás és a humor!

Februári horoszkóp: új hónap, nagy lendület

Kos (márc.20. – ápr.19.)
Új tervekkel kezded a hónapot, de megvalósításuk közben folyamatosan tekintettel kell lenned másokra. Ez rendkívül frusztrálóan hat egy olyan öntörvényű egyéniségre mint amilyen vagy. A hónap közepe tájára be is sokallhatsz annyira, hogy álomvilágba menekülsz. Párkapcsolatod is komoly átalakuláson megy keresztül: ez a folyamat körülbelül 2014 júliusáig tart. A helyzet vagy mélyebb elköteleződést kíván vagy egyedül kell tovább haladnod. Egzisztenciális területeken elkeseredett hatalmi harcokba bonyolódhatsz: nyers erővel nem mész semmire.


Bika (ápr.20. – máj.20.)
Feszülten alakul ez a hónap, bár ebben nincs semmi különös – mások is hasonló cipőben járnak. Fordíts kiemelt figyelmet a munkára, vetélytársaid árgus szemekkel lesik a legapróbb hibákat is, és alig várják, hogy lecsapjanak. Azonban, ha a hónap közepéig elkerülöd a csapdákat, erőfeszítéseid megtérülnek, talán még a ranglétrán is előbbre léphetsz. Ám ezután se lankadjon a figyelmed, ellenségeid érzelmei nem változnak meg. Váratlan kiadásokra is számíthatsz és nincs kizárva, hogy családi ügyben rövidebb útra kényszerülsz.

Ikrek (máj.21. – jún.20.)
A hónap elején légy óvatos, mert kifejezetten hajlamos leszel a forrófejűségre, meggondolatlanságra. Másrészt azonban – ha sikerül elkerülni a túlzásokat – visszatérhet rég elveszettnek hitt önbizalmad is. A harmadik hét elején találkozhatsz egy baráttal, akit időtlen idők óta nem láttál, ez mindkettőtöknek nagy örömet okoz, és igen hasznosnak bizonyul majd. Az utolsó hét a társadalmi élet jegyében zajlik: ki sem látsz a meghívásokból. Népszerűséged azonban féltékennyé teheti a partneredet, ha meg a munkát hanyagolod el, főnökeid orrolnak meg.

Rák (jún.21. – júl. 22.)
Zűrösen kezdődik február, munkahelyi, párkapcsolati vitákkal. A féltékenység, a bizalom, az intimitás témái is sok gondolkodnivalót adhatnak. A hónap közepén figyelmed otthonod felé fordul: ha nem is szánod rá magad a teljes lakásfelújításra, biztos csinosítasz rajta egy kicsit. Érzelmi igényeid, vágyaid is felerősödnek: talán nem kéne ennyire szégyenlősnek lenni. Az elkövetkező hetekben úgyis sok, mára elavult érzelmi mintától kell megszabadulni. Szabadulj meg a korábbi beidegződésektől, láss most hozzá a takarításhoz.

Oroszlán (júl.23. – aug.22.)
Köztudomásúan igen erős az akaratod, az idei február alkalmat ad arra, hogy ezt be is bizonyítsd. Már az első hetekben nagy horderejű, felelősségteljes döntéseket kell hozni, amelyek hosszú távon is befolyásolhatják a jövőt. Igyekezz átfogó képet alkotni a helyzetről! A hónap közepén néhány kollégád komoly bajba kerülhet egy szakmai tévedés miatt, segíts rajtuk minden rendelkezésére álló eszközzel, mert hamarosan meghálálják majd. Az utolsó héten megismerkedhetsz valakivel, aki a közeljövőben fontos szerepet játszik majd az életedben.

Szűz (aug.23. – szept.22.)
Az anyagiak, a munka sorsterülete nem csak ebben a hónapban, hanem az elkövetkező fél évben is fontos szerepet kap az életedben. Egy esetleges pénzügyi krízisre eddig kiaknázatlan képességeid jelenthetnek megoldást. Ahelyett, hogy szerelmeddel vívnál elkeseredett hatalmi harcokat, aknázd ki minél jobban a kreatív képességeidet. Ha nem vagy biztos a dolgodban, beszélj olyanokkal, akik jól ismerik az adottságaidat – de a rosszindulatú kritikára ne hallgass. A hónap végén olyan szakmai lehetőségeket kaphatsz, amelyekről korábban álmodni sem mertél.

Mérleg (szept.23. – okt.22.)
A hónap első felében próbálj meg elvarrni minden szálat, hogy figyelmed a soron következő, fejlődési ciklusnak szentelhessed. Legfontosabb feladatod egyensúlyt teremteni saját igényeid és mások elvárásai között. Jól látod: itt az ideje saját magadra is gondolni, igényeidet érvényesíteni. A hónap közepétől minden energiádat nagy álmaidnak vagy annak a közösségnek szenteled, amelyben megvalósíthatod őket. Ha nem akarod magadra haragítani a famíliát az örökös távolléteddel, feltétlenül szán időt rájuk és az otthonodra.

Skorpió (okt.23. – nov.21.)
Konfliktusokkal kezdődik a hónap: vagy feletteseiddel csattansz össze vagy megijedsz az új feladataitól. Nehogy takaródót fújj, inkább régi beidegződéseidtől szabadulj meg. A hónap közepén végre jut időd – és pénzed – arra, hogy lakásoddal, környezeteddel foglalkozz, bár kicsinyes gondok is megzavarhatják a mindennapi ügyes-bajos teendőket. Seperjed őket félre, foglalkozz inkább a barátaiddal, a családtagjaiddal, mert a hónap legvégén egy váratlan esemény miatt mozgósítanod kell majd emberi kapcsolataidat. A segítség szerencsére  időben érkezik.

Nyilas (nov.22. – dec.21.)
A hónap elején értékes ismeretségeket köthetsz, egyik pillanatról a másikra utazási, tanulmányi lehetőségeket kaphatsz. Február közepétől nem csak a társasági életben veszed hasznát a beszélőkédnek, hanem a szerelemben és a munkában is. Mivel sokkal szabadabbnak érzed magad, hajlamos lehetsz elsodródni a lehetőségek áradatában. Ha két végén égeted a gyertyát, a hónap végén a sors fricskája visszaránthat a hétköznapok valóságába: a következő  hónapok sorsfeladata ugyanis éppenséggel az, hogy vedd végre komolyan, konkretizáld a terveidet.

Bak (dec.22. – jan.20.)
Vagy anyagi gondokkal kezded a hónapot vagy új bevételforrások után nézel. Fáradozásaid  február közepére térülnek meg: olyan csapatba kerülhetsz, ahol még régi projektjeidet is megvalósíthatod. A gyümölcsöző együttműködés érdekében korrektnek kell lenned, a szakmai szálakat semmiképp se kuszáld össze a magánéletbeliekkel. A hónap végén nehéz lesz összeegyeztetned személyes igényeidet, szabadságvágyadat munkahelyed követelményeivel. Nagy figyelmet szentelsz a kiaknázatlan energiatartalékok, belső erőforrások témáinak is.

Vízöntő (jan.21. – febr.18.)
Ki sem látsz a munkából, állandóan tüsténkedned kell, főnökeid elhalmoznak az egyre felelősségteljesebb feladatokkal. Ez ugyan roppant megtisztelő, de nem kevésbé fárasztó. Szerencsére sikert sikerre halmozol, így nincs kizárva egy előléptetés lehetősége sem, ha megkapod, ne szerénykedj, megdolgoztál érte. A hónap második felében váratlan, utazásokkal, tanulmányokkal, hosszabb távú projektekkel kapcsolatos lehetőségek nyílnak meg előtted. Ezeket ki kell használnod. Döntéshelyzetekben inkább az eszedre hallgass.

Halak (febr.19.- márc.19.)
Korábbi befektetéseid ebben a hónapban megtérülnek, de hibás döntéseidnek következményeivel is szembesülnöd kell. Munkahelyeden nagy nyomás nehezedik rád: ha siettetni próbálnak, hisztérikusan reagálsz. Február közepétől azonban teljes gőzzel munkálkodsz a karriereden, az otthoni, párkapcsolati gondok azonban fékezhetnek a lendületen. Ilyen vagy olyan formában időt, energiát kell szánnod mások önzetlen megsegítésére is. Ezt tekintsd olyan karmikus feladatnak, ami a következő hónapokban is végigkísér majd.

Forrás: hirado.hu

Cimkék: bak, bika, halak, ikrek, kos, mérleg, nyilas, oroszlán, rák, skorpió, szűz
Lehet jó és rossz is - de mi a karma?

Lehet jó és rossz is - de mi a karma?

Gondoljunk csak Alicia Keys Karma vagy John Lennon Instant Karma című számára. A karma fogalma körülvesz minket, és lassan a nyugati civilizáció részévé is válik. De mit is jelent igazából?
Fogj egy pohár vizet - űzd el a rossz szellemeket

Fogj egy pohár vizet - űzd el a rossz szellemeket

Egy pohár víz segítségével felmérheted, hol vannak rossz sugárzások a lakásban, és így ki is küszöbölheted ezeket...
A karmák örökös körforgása

A karmák örökös körforgása

Gondoljunk csak Alicia Keys Karma vagy John Lennon Instant Karma című számára. A karma fogalma körülvesz minket, és lassan a nyugati civilizáció részévé is válik. De mit is jelent igazából?
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: