Mab, a titokzatos szörnyeteg

2012. május 25.

Olyan sok ember megmagyarázhatatlan halálával kapcsoltban merült fel a neve, hogy nem lehet egy nagyvonalú legyintéssel a mesék világába söpörni...

Mab, a titokzatos szörnyeteg

Mab a kelta mitológiában a fekete mágia királynője, az Arthur mondakörben Merlin varázsló legfőbb ellenlábasa. Az Annales Cambriae (Wales-i krónikák) tanúbizonysága szerint még egy szűznemzés is az ő nevéhez fűződik, amelynek gyümölcséből született a szépséges és hírhedt Morgan le Fay, aki később Merlin szeretője, majd gyilkosa lett.
Közismert irodalmi megjelenése a Rómeó és Júlia című Shakespeare tragédiában található: Mercutio híres monológja olyan gonosz tündérként ábrázolja, aki álmában támadja meg az embereket, hogy pusztító szenvedélyekkel vigye őket romlásba. William Shakespeare még gyerekként hallotta a pixforti Mab támadás történetét, ahol 29 férfi, 33 nő és 19 gyermek halt meg egyetlen éjszaka alatt. Bár maradt egy túlélő, az ügyet mégse tudták megoldani.

Démon vagy tömeggyilkos?

A túlélők beszámolója alapján Mab olyan démon, amelyik egyszerre több embert, valamilyen földrajzilag behatárolható zárt közösséget- támad meg. 1982-ben Budapesten például egy bérház minden lakója áldozatul esett: az áldozatok egyfajta közös álomba esnek, álmukban képesek kommunikálni egymással, és nem tudnak felébredni, amíg nem játsszák végig Mab többnyire halálos kimenetelű játékát. Akik a különleges álomvilágban meghalnak, azok a valóságban is elhunynak. Ezzel magyarázzák, hogy a tömeges halálesetek során sosem volt az áldozatokon külsérelmi nyom.

Az is feltűnt viszont, hogy a túlélőkön szinte mindig súlyos sebesüléseket találtak, ami azt jelentheti, hogy az álomvilágban szerzett sebesülések az ébredés után megmaradnak, mint egy szörnyű emlékeztető. Ezt az elméletet támasztja alá a Llyswyrni falujában élt Rhedyn esete is, akit álmában termékenyített meg Mab és mikor felébredt akkora hasa volt, mint egy terhes nőnek, és kilenc nappal később megszülte Morgan le Fayt.

A közelmúlt történelme is számos Mab támadás esetről tud. Az FBI washingtoni irodájának szervezett bűnözéssel foglalkozó osztályán van egy Mab-csoport, amelyik felderítetlen, csoportos halálesetek ügyében nyomoz, mert a név újra és újra felbukkan: a hatvanas évek közepén egy nizzai villában tizenegy embert találtak, a hetvenes évek elején Tokyóban egy éjszakai klubban huszonhármat, 1978-ban San Franciscóban egy fiatalkorú bűnözőket rehabilitáló intézetben huszonkilencet, 1983-ban egy palermói nyilvánosházban tizennyolcat...

Forrás: shakuecho

Ajánljuk még:

- Kik a tündérek valójában?

- Menekülj a folytószellemektől

Miért félünk a péntek 13-tól?

Miért félünk a péntek 13-tól?

A 13-as számtól való félelem egészen az ókorra vezethető vissza, és mind a mai napig hajlamosak vagyunk nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Még jobban tartunk a tizenharmadikától, ha ráadásul péntekre esik. A szám és a nap baljós kombinációja vallási...
Varázsolj szerelmet kristályokkal

Varázsolj szerelmet kristályokkal

Nem csodaszer - azaz nem elég csak felvenni vagy a táskában hordani. Ennél több közreműködésre van szükség. De a kristályok segíthetnek, és talán életed szerelmét is megtalálod.
Lehet jó és rossz is - de mi a karma?

Lehet jó és rossz is - de mi a karma?

Gondoljunk csak Alicia Keys Karma vagy John Lennon Instant Karma című számára. A karma fogalma körülvesz minket, és lassan a nyugati civilizáció részévé is válik. De mit is jelent igazából?
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
Reni 2015-07-12 16:33:10
Csak azokon vannak súlyos sebek, akik túl élték, akik meghaltak, azokon nincs. Idióták minek kommentelnek a cikkekhez??
Har 2012-05-29 08:21:05
Hogy lehet leközölni egy cikket ilyen súlyos szarvashibákkal:

"nem tudnak felébredni, amíg nem játsszák végig Mab többnyire halálos kimenetelű játékát. Akik a különleges álomvilágban meghalnak, azok a valóságban is elhunynak. " ???...most akkor mi van? felébrednek utána vagy többnyire halálos ?


"Ezzel magyarázzák, hogy a tömeges halálesetek során sosem volt az áldozatokon külsérelmi nyom.

Az is feltűnt viszont, hogy a túlélőkön szinte mindig súlyos sebesüléseket találtak, ami azt jelentheti, hogy az álomvilágban szerzett sebesülések az ébredés után megmaradnak, mint egy szörnyű emlékeztető. "....szóval semmi külsérelmi nyom mégis súlyos sebesüléseket találtak rajtuk...

idióták minek írnak cikket???????????