Pincérek vallanak - a kajádról...

Itt a fröccs-szótár!

A fröccs tökéletes hűsítő és remek ital, ha jéghideg szódával és jóféle borral készül. Csak... melyiket minek is nevezzük?

Tovább »

Pincérek vallanak - a kajádról...

Tudtad-e ezeket a lángosról?

A lángos a strandszezon egyik elengedhetetlen étele. A lángossütők találékonyságának köszönhetően ráadásul napjainkban a klasszikus verziókon kívül fogyaszthatjuk juhtúróval-csülökkel vagy virslivel töltve, de kaphatóak már édes változatok is. Mégis a legtöbben annyit tudunk a nyári kedvencünkről, hogy kelt tésztából készül, és bő olajban sütik. Egy szavazás apropóján most összegyűjtöttünk néhány érdekességet erről az egyedülálló hazai street foodról.

Tovább »

Pincérek vallanak - a kajádról...

Együnk E-számokat!

Rossz a hírük az E-számoknak, úgy általában. És ez nem is véletlen, annak ellenére sem, hogy van közöttük pár ártalmatlan is. De melyik mit jelöl pontosan?

Tovább »

Receptek
Cukkinis palacsinta

Cukkinis palacsinta

Hozzávalók: 2 tojás 20 dkg liszt 2 dl tej 40 dkg cukkini só, bors 4,5 dl tejföl 15 dkg trappista sajt 15 dkg füstölt sajt

Zöldbab görögösen

Zöldbab görögösen

Hozzávalók: 1 kg zöldbab 2 gerezd fokhagyma 1 vöröshagyma só, pirospaprika olívaolaj

Provence-i krumpli

Provence-i krumpli

Hozzávalók: 1 kg krumpli (lehetőség szerint újkrumpli) 1 tk só (nagyszemű) 1 tk bors 1 ek méz 5-6 szál kakukkfű 1 kk levendulavirág 2 ek olívaolaj

Joghurtos ázsiai grillpác

Joghurtos ázsiai grillpác

Hozzávalók: 1 dl olívaolaj 1 dl joghurt 1 dl szójaszósz 0,5 dl citromlé 2 gerezd fokhagyma (préselve) bors ízlés szerint csili

Lecsó nokedlivel

Lecsó nokedlivel

Hozzávalók: 1 fej hagyma 3 paradicsom 4 paprika egy szál kolbász 10 dkg húsos szalonna só, bors, pirospaprika, esetleg ételízesítő olaj - a nokedlihez: 1 tojás csipetnyi...

Paradicsomos-fetás padlizsán

Paradicsomos-fetás padlizsán

Hozzávalók: 2 (közepes) padlizsán 2 ek olívaolaj 2 paradicsom 2-3 gerezd fokhagyma 20 dkg feta só, bors metélőhagyma

Kapros-juhtúrós csirke

Kapros-juhtúrós csirke

Hozzávalók: 5 csirkemell vagy comb filé 3 ek liszt 6 ek olaj 20 dkg juhtúró 2 dl tejszín 4 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor só, bors

Marokkói sárgarépakrém

Marokkói sárgarépakrém

Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, fahéj, gyömbér, kömény, pirospaprika méz, ízlés szerint citromlé

Fűszeres tagliatelle

Fűszeres tagliatelle

Hozzávalók: 25 dkg tagliatelle (szélesmetélt) 2 ek olívaolaj 2 csirkemellfilé 2 gerezd fokhagyma 0,5 dl tejszín 3 ek bazsalikom 1 ek kakukkfű 1 ek oregánó

Pikáns pácos csirkemell

Pikáns pácos csirkemell

Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé (esetleg csontozott comb filé) 4 ek olaj 2 ek szójaszósz 1 tk csípős mustár 1 tk curry pici koriander, szegfűszeg 1 ek gyömbér, reszelve 3...

Édesburgonya csipsz

Édesburgonya csipsz

Hozzávalók: 1 kg édesburgonya 4 gerezd fokhagyma só, bors rozmaring 2-3 ek olívaolaj

Cukkinikrém joghurttal

Cukkinikrém joghurttal

Hozzávalók: 1 cukkini 1 ek olívaolaj 2,5 dl joghurt 1-2 gerezd fokhagyma chili menta fél citrom leve só, bors