Borok a Balaton körül

Popeye kedvence, a zöldségek királya!

A spenót a mediterrán régió egyik jellegzetes leveles zöldsége, amelyet már a XVI. századi reneszánsz korszakban is ismertek és szerettek. Korai kulináris népszerűsítése Medici Katalinnak köszönhető: miután elhagyta szülővárosát, Firenzét, és házasságot kötött a francia királlyal, Katalin olyan szakácsokat hozatott magával a királyi udvarba, aki tudták, hogyan kell jól elkészíteni kedvenc ételeit spenóttal.

Tovább »

Borok a Balaton körül

Finom, gömbölyű és egészséges!

Színük a világos pirostól a szinte feketébe hajló bordóvörösig terjed. A korai cseresznye már május közepén megjelenhet. A gazdagabb ízvilágú fajtákra és a savanykás meggyre úgy mostanáig várni kellett.

Tovább »

Receptek
Sajtos-bundás kenyér

Sajtos-bundás kenyér

Hozzávalók: 10 szelet kenyér 2-3 tojás 10 dkg reszelt füstölt sajt só, bors tejföl olaj a sütéshez

Tojásos gombapörkölt

Tojásos gombapörkölt

Hozzávalók: 1 vöröshagyma 20 dkg füstölt szalonna 40 dkg gomba 4 főtt tojás 4 dl tejföl 50 dkg farfalle vagy más tészta, ízlés szerint só, bors, pirospaprika 2 ek...

Sóskafőzelék

Sóskafőzelék

Hozzávalók: - kb 1 kg friss sóska - olaj vagy zsiradék - tejföl - liszt - só, bors, vegeta

Nyári vitaminsaláta

Nyári vitaminsaláta

Hozzávalók: 1 sárgarépa 1 kigyóuborka 2 paradicsom 1 paprika 1 lilahagyma natur joghurt majonéz, ízlés szerint só, bors petrezselyem

Baconös tepsis krumpli

Baconös tepsis krumpli

Hozzávalók: 50 dkg krumpli 15 dkg bacon 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín olaj só, bors

Marinírozott cukkíni

Marinírozott cukkíni

Hozzávalók: 8 cukkíni, 250 ml fehérborecet, 1 kis piros chilipaprika, 4 ek olívaolaj, só, bors

Krumplis panír

Krumplis panír

Hozzávalók: liszt tojás zsemlemorzsa krumpli só, bors

Gombás-hagymás csirkecombok

Gombás-hagymás csirkecombok

Hozzávalók: 4 csirkecomb (alsó-felső) 25 dkg gomba 3 fej vöröshagyma 5-6 gerezd fokhagyma só, bors, rozmaring olaj...

Fűszeres bundáskenyér

Fűszeres bundáskenyér

Hozzávalók: 7 tojás 125 g görög joghurt 1 tk fűszerpaprika petrezselyem 1 tk bazsalikom zellerlevél 3-4 gerezd fokhagyma só, bors 350 g kenyér füstölt sajt olaj...

Pezsgőkoktél ribizlivel

Pezsgőkoktél ribizlivel

Hozzávalók: - 20 dkg fekete ribizli - lehet mirelitt (akár más, fanyar gyümölccsel is kipróbálható!) - 3 ek cukor - 0,5 dl vodka - kb. 5 dl száraz pezsgő

Olasz burgonyatorta

Olasz burgonyatorta

Hozzávalók: - a tortához 1 kg burgonya 1 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 10 dkg mozzarella 5 dkg parmezán 8 dkg vaj 2 ek tej só, bors 1 dkg vaj a forma kikenéséhez

Céklakrém sajttal

Céklakrém sajttal

Hozzávalók: 70 dkg cékla 2 fej hagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 ek olaj 20 dkg natúr krémsajt só, bors

Magyaros grillpác

Magyaros grillpác

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma olaj kevés paradicsompüré só, bors, pirospaprika, kömény

Lángos - kefírrel

Lángos - kefírrel

Hozzávalók: 500g liszt, 25g friss élesztő, 1 tojás, 2 pohár kefír, 1 kk só