Együnk levest!

Főzz szőlővel!

Imádjuk, annyira finom és egészséges. Azonban fogyasztani nem csak nyersen - esetleg bor formájában - lehet: érdemes kipróbálni a konyhában is!

Tovább »

Együnk levest!

7 tény a lángosról

Egy jó lángos ismérve, hogy ropogós a tésztája, kellően vastag és pont jó mennyiségű feltét van rajta. De nézzük, mit is érdemes még tudni róla - hátha olyan őszünk lesz, hogy eszünk még belőle!

Tovább »

Együnk levest!

Fröccskészítés otthon, egyszerűen

A bor és a szóda kapcsolata évszázados múltra tekint vissza, a fröccsözés már dédapáink és dédanyáink számára is természetes felfrissülést jelentett nyáron. Szinte minden közép-európai országban van hagyománya ennek a keverésnek, de csak a magyarok tudnak annyiféle elnevezést a fröccsre, melyet talán még megjegyezni is nehéz. „Nem utolsósorban mi ragaszkodunk a leginkább a szódával történő keveréshez, hiszen ettől lesz igazán frissítő” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, termékmenedzser.

Tovább »

Receptek
Hagymás csirkemáj

Hagymás csirkemáj

Hozzávalók: fél kg csirkemáj 1 vöröshagyma 2 ek sültzsír só, bors, majoránna, kakukkfű

Petrezselymes tojáskrém

Petrezselymes tojáskrém

Hozzávalók: 10 főtt tojás 1 csokor petrezselyem 2-3 szál újhagyma só, bors 3 ek majonéz 1 ek tejföl

Fasírt brokkoliból

Fasírt brokkoliból

Hozzávalók: 15 dkg brokkoli 1 db zsemle 1 gerezd fokhagyma 1 db tojás 10 dkg zsemlemorzsa só, bors kevés víz olaj a sütéshez

Sajtos-répás muffin

Sajtos-répás muffin

Hozzávalók a tésztához: 200g barna cukor, 200 ml olaj, 2 tojás, 200g liszt, ½ tk szódabikarbóna, ½ tk sütőpor, csipet só, 1 tk fahéj, 200g...

Fetás bulgur

Fetás bulgur

Hozzávalók: 20 dkg bulgur (apró szemcsés) 10-15 dkg feta 3 újhagyma vagy 1 lilahagyma vaj só, bors, koriander kb 4 dl forró víz

Hagymás tojáskrém

Hagymás tojáskrém

Hozzávalók: 5 db tojás 10 dkg vaj 1 fej lilahagyma 1 kk mustár 2 ek tejföl só, bors

Szőlőszósz sültekhez

Szőlőszósz sültekhez

Hozzávalók: 2 fürt szőlő 2 ek cukor ízlés szerint fehérbor 2 ek vaj 3 ek húsleves (lehet kockából is) só keményítő

Francia szilváslepény

Francia szilváslepény

Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 15 dkg vaj 1 db tojás só A töltelékhez: 1 kg szilva 6 dkg barnacukor 1 kk fahéj 2 db tojás 1,5 dl tejszín 2 dkg cukor ReceptHozzászólok ...

Hideg szilvakrémleves

Hideg szilvakrémleves

Hozzávalók: 50 dkg szilva cukor 1 cs vaníliás cukor szegfűszeg, fahéj reszelt narancshéj 1 pohár tejföl 1 tojás sárgája 1/2 csomag vaníliás pudingpor 1,5...

Soksok gyümölcsos muffin

Soksok gyümölcsos muffin

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, csipet só, 1 kg vegyes gyümölcs (alma, körte, barack, cseresznye, szilva), 2 tk étkezési keményítő

Cukkinisaláta mentával

Cukkinisaláta mentával

Hozzávalók: - 1 közepes méretű cukkini - 2 dl tejföl - 2-3 ek majonéz - menta (ízlés szerint)

Házi tzatziki

Házi tzatziki

Hozzávalók: 4 dl natúr joghurt 1 db kígyóuborka 4 gerezd fokhagyma olívaolaj só, bors citromlé (ízlés szerint)