Almás-mézes rétes

2010. szeptember 9.

Hozzávalók:
10 dkg mézespuszedli,
1 dl tejszín,
4 alma,
¼ tk fahéj,
1 csipet szegfűszeg,
1 ek barna rum,
1 csomag négyszögletesre nyújtott réteslap,
5 dkg vaj,
2 ek porcukor a megszóráshoz

Almás-mézes rétesA mézeskalácsot kis kockákra vágjuk, és összekeverjük a kicsit megmelegített tejszínnel. Meghámozzuk az almákat, elnegyedeljük, kivesszük a magházukat. Az almaszeleteket keresztbe felszeleteljük. A fahéjat, a szegfűszeget és a rumot a mézes csókos masszához adjuk. Jól összekeverjük. A sütőt 200 fokra melegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A rétestésztát a gyúródeszkára tesszük. A vajat felolvasztjuk, és megkenjük vele a tésztát. A fűszeres masszát elosztjuk a tésztán, 1 cm peremet szabadon hagyva. Rászórjuk az almát, behajtjuk a tészta széleit, hosszában feltekerjük, és a tepsire tesszük. Megkenjük olvasztott vajjal. A sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Néhányszor megkenjük az olvasztott vajjal. A kész almás-mézes rétest vastagon megszórjuk porcukorral, és langyosan, vaníliás tejszínhabbal tálaljuk.
Narancsos csokis keksz

Narancsos csokis keksz

Hozzávalók: 10 dkg puha vaj, 2,5 ek cukor, ½ narancs finomra reszelt héja, 12,5 dkg liszt, 1 púpozott tk sütőpor, 10 dkg darabokra tört étcsokoládé, 250g narancslekvár
Baklava

Baklava

Hozzávalók: 450g rétes lap, 450g darált dió, 1 tk fahéj, 225g vaj, 235 ml víz, 200g cukor, 5 ml vanília kivonat, 120 ml méz
Körtés rétes

Körtés rétes

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 1 kg körte, 5 ek olaj, 1 db citrom, 50g zsemlemorzsa, 50g mazsola, szegfűszeg, folyékony édesítőszer A teljes adag 1311 kcal/189,3g szénhidrát
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: