Almás paradicsomleves

2011. október 23.

Hozzávalók:
450g meghámozott alma, magháza eltávolítva és felszeletelve,
900g érett piros paradicsom, elfelezve,
2 gerezd fokhagyma,
750 ml olívaolaj,
só, bors,
425 ml víz,
1 ek paradicsompüré

Almás paradicsomlevesAz almát a paradicsommal, fokhagymával és az olajjal közepes hőmérsékleten felfőzzük. 15-20 percig főzzük, amíg az alma, a paradicsom és a fokhagyma szétesik. A maradék hozzávalóval elkeverve robotgéppel krémes levessé pürésítjük, fűszerezzük és tálalás előtt újramelegítjük. Ropogós kenyérrel kínáljuk.

Forrás: Good to know

Koktélparadicsomos leves pestos croutonnal

Koktélparadicsomos leves pestos croutonnal

Hozzávalók: 1,3 kg koktélparadicsom, 3 gerezd apróra vágott fokhagyma, 4 vékonyra szeletelt hagyma, 10 bazsalikomlevél, 4 ek olívaolaj, 2 tk vörösborecet, 2 tk barnacukor,...
Hideg paradicsomleves fűszeres croutonnal

Hideg paradicsomleves fűszeres croutonnal

Hozzávalók: 750g cseresznye paradicsom, 3-4 gerezd megtisztított fokhagyma, 1 ek frissen vágott vagy 1 tk szárított kakukkfű, 2 ek olívaolaj, 700 ml zöldséglé, 100 ml tejszín,...
Narancsos paradicsomleves

Narancsos paradicsomleves

Hozzávalók: 900g paradicsom felezve, 2 fokhagyma gerezd finomra vágva, 4 ek olívaolaj, 2 hagyma felkockázva, 2 sárgarépa meghámozva és kockára vágva, 1 zellerszár felkockázva, 560 ml forró zöldséglé, 100 ml narancslé, 1 kis narancs a...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: