Ananász salsa

2012. április 11.

Hozzávalók:
1 kicsi ananász,
1 gerezd finomra zúzott fokhagyma,
1,5-2 ek felaprított koriander,
1 ek világos szójaszósz,
3 ek keserűcitromlé,
25g sótlan, pörkölt mogyoró felaprítva,
bors,
1 piros chilipaprika kimagozva és finomra aprítva

Ananász salsaEgy éles, rozsdamentes acélból készült késsel vágjuk le az ananász alját és leveleit. Állítsuk az ananászt függőlegesen és csíkokban távolítsuk el a héját felülről lefelé haladva. Vágjuk elég mélyre ahhoz, hogy az ananász „szemek” is lejöjjenek a héjjal együtt. Keresztbe vágjuk fel az ananászt egyenlő vastag szeletekre. Egy kis kis süteményszeletelő segítségével távolítsuk el a magot minden szeletből, majd az ananászkarikákat vágjuk kis darabokra. Tegyük az ananászt egy tálba, adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük össze. Fedjük le, és felhasználásig tartsuk hidegen. Ha a csípős salsát kedveljük, használjunk piros chilipaprikát is.
Spenótos pesto

Spenótos pesto

Hozzávalók: 10 dkg bébi spenót 25 g fenyőmag 8 ek extra szűz olívaolaj 8 dkg reszelt parmezán 1-2 gerezd fokhagyma só, bors
Guacamole

Guacamole

Hozzávalók: 2 avokádó, ½ lilahagyma, 2 ek koriander, 1 ek citromlé, ½ tk só
Taco-mártás

Taco-mártás

Hozzávalók: 1 ek olaj, 1 kis fej összevagdalt vöröshagyma, 1 tk őrölt koriander, 1 kiskanál őrölt kömény, ½ tk chilipor, 1 tört fokhagymagerezd, 1 kicsi, csípős pirospaprika, összevagdalva, 1 kicsi összevagdalt zöldpaprika, 1...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: