Ananászos savanyú káposzta

2010. október 21.

Hozzávalók:
60 dkg savanyú káposzta,
só,
néhány szem fekete bors,
néhány szem borókabogyó,
1 babérlevél,
2 ek pecsenyelé,
1 nagy fej hagyma,
1 dl olaj,
1 ek ecet
1,5 dl marhahúsleves,
4 ek száraz fehérbor,
350g amegtisztított ananász

Ananászos savanyú káposztaA káposztát hideg vízben átmossuk, és szitán jól lecsöpögtetjük, kinyomkodjuk, majd néhányszor késsel átvagdossuk. A hagymát félbe majd csíkokra vágjuk. Az ananászt összevágjuk. Egy nagy edényben felforrósítjuk az olajat és világosra pirítjuk benne a hagymát, meglocsoljuk az ecettel, majd felöntjük a pecsenyelével, a levessel és a borral. Hozzáadjuk a káposztát, a borókabogyót, a borsot, a sót és a babérlevelet, majd gyakori keverés mellett, kis lángon kb. fél óra alatt puhára főzzük, ezután beletesszük az ananászdarabokat és néhány percig még együtt pároljuk.
Vegyes káposztasaláta

Vegyes káposztasaláta

Hozzávalók: 250g burgonya, 300g gomba, 250g hagyma, 300g savanyú káposzta, 3 ek olaj, ecet, folyékony édesítőszer A teljes adag 793,4 kcal/90,8g szénhidrát
Téli burgonyasaláta kapros öntettel

Téli burgonyasaláta kapros öntettel

Hozzávalók: 50 dkg rózsaburgonya, 2 kis cékla, ½ kígyóuborka, 2 csemegeuborka, 1 fej lilahagyma, friss kaporág; Hozzávalók az öntethez: 2 ek vörösborecet, 2 ek olívaolaj, 1 gerezd zúzott fokhagyma, friss kapor, só, bors
Tésztasaláta paradicsommal és parmezánnal

Tésztasaláta paradicsommal és parmezánnal

Hozzávalók: 500g penne tészta, 250g negyedelt koktélparadicsom, 125g frissen reszelt parmezán sajt, 30g összetépkedett bazsalikomlevél, 4 gerezd finomra vágott fokhagyma,...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: