Aszalt paradicsomos csirketekercs

2018. március 14.

Hozzávalók:
1,5 csirkemellfilé
6 szelet feketeerdei sonka
12 dkg mozzarella
3 dkg aszalt paradicsom
só, bors
zsiradék

Aszalt paradicsomos csirketekercs

A filét vágjuk 3 részre, majd a részeket még ketté úgy, hogy szét tudjuk hajtani, mint egy könyvet. Picit klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk. Tegyünk mindegyikre 2-2 szelet sonkát, majd erre egy-egy karika mozarellát, és a csíkokra szeletelt aszalt paradicsomot. Tekerjük fel, és egy fogpiszkáló segítségével rögzítsük. Forró olajban süssük aranysárgára, majd hagyjuk pár percig pihenni, végül felszeletelve tálaljuk.

Csirkemell pesztóval

Csirkemell pesztóval

Hozzávalók: 0,5 dl tejföl 1 ek olívaolaj 6 gerezd fokhagyma 4 ek zöld pesztó 1 kg csirkemell parmezán só, bors
Egyszerű kólás csirke

Egyszerű kólás csirke

Hozzávalók: 1 csirke (comb, mell, szárnyak) só, bors kóla (nem light) olaj
Kapros-juhtúrós csirke

Kapros-juhtúrós csirke

Hozzávalók: 5 csirkemell vagy comb filé 3 ek liszt 6 ek olaj 20 dkg juhtúró 2 dl tejszín 4 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: