Az igazi tócsni

2018. június 27.

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 ek. liszt
- olaj vagy zsír
- só, bors

Az igazi tócsni

A krumplit tisztítsuk meg, majd reszeljük le. A fokhagymát nyomjuk össze, és a liszttel együtt keverjük össze a krumplival. Sózzuk, borsozzuk.

Formázzunk belőle kisebb lepényeket és süssük ki a forró olajban/zsírban. Ha megpirult, már kész is.

Tehetünk rá tejfölt, sajtot, vagy fokhagymát - ízlés szerint.

Burgonya rizottó

Burgonya rizottó

Hozzávalók: 40 dkg burgonya 1 db vöröshagyma 2 ek olívaolaj 15 dkg gomba 1 dl fehérbor 2,5 dl húsleves alaplé (lehet kockából) 8 dkg reszelt parmezán 1 ek vaj só, bors petrezselyem
Tócsni tökkel

Tócsni tökkel

Hozzávalók: 3 burgonya fél tök tök 3 db tojás só, bors 5 ek liszt 2-3 gerezd fokhagyma olaj a sütéshez
Gombás kakukkfüves muffin

Gombás kakukkfüves muffin

Hozzávalók 12 db-hoz: 1 doboz Bonduelle szeletelt gomba 1 evőkanál vaj 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva fél teáskanál őrölt kakukkfű só, bors 18 dkg liszt csipet só 2-2, 5 dl tej 2 teáskanál sütőpor 1 tojás, enyhén felverve
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
goldenguy 2018-07-01 00:05:19
A tocsniba tojast is kell tenni,egy darabot vagy mennyisegtol fuggoen!
Nemszakács 2018-06-28 08:57:40
Mennyiben az igazi? Tudtommal tipikusan tájjellegű étel, ahány ház, annyi szokás. Mivel eredete nem ismert nehéz lenne megmondani, hogy ez az igazi...