Baconös-szilvás karaj

2017. szeptember 27.

Hozzávalók:
1 kg karaj
kb fél kg szilva
bacon szeletek
só, bors, majoránna
1 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma

Baconös-szilvás karaj
A karajt vágjuk vékony szeletekre, kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk. A szilvát magozzuk ki, tegyük a húsra, amit óvatosan csavarjunk fel, majd csavarjuk be a baconnal. Csináljuk meg az összes szeletet, majd tegyük le egymás mellé egy tepsibe. Sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá majoránnát. A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk cikkekre, és tegyük a húsok mellé, a fokhagymagerezdeket szintén, illetve a megmaradt - és kimagozott - szilvákat is rendezzük el. Öntsünk alá kb. 1 dl vizet, majd letakarva süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát. Nézzük meg, ha puha a hús, akkor grill fokozaton süssük még kicsit, amíg a bacon meg nem pirul.
Sütőtök leves kókusszal

Sütőtök leves kókusszal

Hozzávalók: 50 dkg sütőtök 1 vöröshagyma 5 dkg vaj 2 db leveskocka só, bors 1 mk curry 2 dl tejszín 2 ek méz 4 evőkanál kókuszreszelék
Bellini

Bellini

Hozzávalók: 2 dl száraz pezsgő 1,6 dl őszibaracklé 1 tk porcukor 5 ml gránátalma-szirup (ízlés szerint, ki is hagyható) fél citrom (karika)
Citromos-mandulás piskóta

Citromos-mandulás piskóta

Hozzávalók: 3 tojás 6 dkg cukor 6 dkg vaj 5 dkg liszt 4 dkg darált mandula 1 ek sütőpor 1 citrom
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: