Baconös tepsis krumpli

2018. július 12.

Hozzávalók:
50 dkg krumpli
15 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
olaj
só, bors

Baconös tepsis krumpli

A krumplikat főzzük elő, félkeméynre. A bacont kockázzuk fel, a hagymát is vágjuk apró kockákra, a fokhagymát pedig egészen apróra. A bacont pirítsuk meg jó ropogósra az olajon, majd pirítsuk hozzá a hagymát és a fokhagymát is. A krumplit házmozzuk meg, vágjuk kockára, és keverjük hozzá. Ezt aztán tegyük egy tepsibe, fűszerezzük meg, öntsük fel a tejszínnel, majd letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 30 percig. Végül vegyük le a fedést, és hagyjuk, hogy a teteje megpiruljon.

Kép innen

Andalúziai burgonya

Andalúziai burgonya

Hozzávalók: 3 dl tejföl 1 kg burgonya só, bors 3 gerezd fokhagyma metélőhagyma majonéz citromlé
Kéregben sült krumpli

Kéregben sült krumpli

Hozzávalók: 4 db burgonya 2 ek kukoricadara 1 tk szezámmag 1 kk paprika (őrölt) 2 gerezd fokhagyma só, bors, rozmaring, ételízesítő 2 ek olívaolaj
Görög tepsis krumpli

Görög tepsis krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 dl sűrített paradicsom 1 dl olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 db paradicsom 2 tk oregánó só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: