Baguette

2011. július 16.

Hozzávalók:
500g liszt,
1 csomag szárított élesztő,
1 tk só,
1 ek olaj,
125 ml langyos tej,
200 ml langyos víz

BaguetteA lisztet az élesztővel gondosan elvegyítjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet simára dolgozzuk, dagasztjuk. Meleg helyen a tésztát addig kelesztjük, amíg láthatóan megnagyobbodik, majd gyúródeszkán újra jól átgyúrjuk. Két, kb. 40 cm hengert formázunk belőle, ezeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük és meleg helyen újra addig kelesztjük, amíg a hengerek láthatóan megnagyobbodnak. Tetejüket ferdén többször bevágjuk, vízzel megkenjük. 225 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Röviddel a sütés befejezése előtt vízzel újra megkenjük.
Rozscipó hagymával vagy szalonnával

Rozscipó hagymával vagy szalonnával

Hozzávalók: 500g búzaliszt, 250g rozsliszt, 100g rozsdara, 1 kocka (42g) friss élesztő, 625 ml langyos víz, ¼ tk cukor, 60g folyékony kovász, 1 ek só, 1 tk koriander, 1 tk bors, 1 ek sűrített tej; Hozzávalók a szalonnás...
Kalács

Kalács

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg rétesliszt, 2 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, kb. 4 dl tej, 3 tojássárgája, 10 dkg margarin, csipetnyi só; Hozzávalók a tetejére: 1 tojássárgája; Hozzávalók a tepsi kikenéséhez: zsíradék
Croissant

Croissant

Hozzávalók: 500g liszt, 1 tk só, 50g cukor, 50g puha vaj, 1 kocka (42g) friss élesztő, 250 ml langyos tej, 250g puha vaj a megkenéshez
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: