Bazsalikomos sárgarépa

2018. március 7.

Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
1 csipet só
1 csipet frissen őrölt fehér bors
1 csokor friss bazsalikom
2 dkg vaj

Bazsalikomos sárgarépa

A répát – különösen új korában – nem kell feltétlenül meghámozni, elegendő, ha a konyhai kiskefével alaposan megsikáljuk. Vágjuk 3-4 centis hasábokra, és lobogva forró sós vízben 5 perc alatt főzzük roppanósra. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és a serpenyőben megforrósított olívaolajra dobjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük két evőkanálnyi apróra vágott friss bazsalikomlevéllel. Kevergetve kb. 5 percig így pároljuk, majd hozzáadjuk a vajat, de ezt már éppen csak megolvasztjuk rajta és máris tálaljuk. Tetejére dízsítésül friss bazsalikomleveleket szórhatunk.

A Spar receptje

Kiadós reform saláta

Kiadós reform saláta

Hozzávalók: 1 kígyóuborka 3 paprika 2 szál sárgarépa 3 paradicsom 20 dkg zöldborsó 2 dl tejföl 1 ek tökmagolaj 2 ek lenmag 1 ek szezámmag só petrezselyem
Almás-diós saláta

Almás-diós saláta

Hozzávalók: 1 db alma 1 sárgarépa 3 újhagyma 2 db retek 0,5 kínai kel 4 levél káposzta 3 ek dió, pirítva citromlé só
Zöldségek borban párolva

Zöldségek borban párolva

Hozzávalók: - 5 db kisebb sárgarépa - 1,5 db cukkini - 10 dkg gomba - 2 dl fehérbor - 10 g fenyőmag - 1 ek vaj - só, bors, kakukkfű - 5 dkg parmezán sajt
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: