Bögrés császármorzsa

2018. február 6.

Hozzávalók:
1 bögre finomliszt
2 bögre búzadara
1 db tojás

1 csomag vaníliás cukor
kb 3-4 dl tej
10 dkg margarin

Bögrés császármorzsa

A búzadarát, a lisztet, a cukrot, a tojást és egy csipetnyi cukrot jól dolgozzunk össze, annyi tejjel, amennyit felvesz a tészta. Hagyjuk állni negyed órát - ha nagyon sűrű, adhatunk még hozzá tejet. A margarint olvasszuk fel egy serpenyőben, öntsük bele a masszát, és fedő alatt süssük meg az alját. Ha már pirul, akkor törjük össze, és süssük addig, amíg szép aranybarna lesz. Porcukorral és baracklekvárral tálalva a legfinomabb!

Vajas csók

Vajas csók

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 8 tojássárgája, 2 tojásfehérje, ½ citrom reszelt héja
Mennyei erdei gyümölcsös süti

Mennyei erdei gyümölcsös süti

Hozzávalók: 45 dkg vegyes gyümölcs (lehet mirelitt) 2 ek vaj 4 ek barnacukor 1 kk fahéj 3 db tojás 2,3 dl tej csipet só 10 dkg liszt
Banánpalacsinta

Banánpalacsinta

Hozzávalók adagonként: 1 banán 1 alma 1 tojás porcukor, fahéj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: