Bolgár sajtos táska

2010. december 29.

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
1 tk cukor,
2,5 dl víz,
1 tk só;

Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg feta (helyettesíthető más juhsajttal is),
1 tojás,
1 tojássárgája a megkenéshez

Bolgár sajtos táskaA lisztet tálba rakjuk, közepén egy mélyedést alakítunk ki, belemorzsoljuk az élesztőt, majd a cukorral, némi langyos vízzel és a liszt egy részével kovászt gyúrunk. 40-60 percig kelni hagyjuk, majd sóval, a maradék liszttel és vízzel összekeverjük. Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál szélétől. Cipót formálunk belőle, és újabb 30-40 percig kelesztjük. Kb. 45×45 cm nagyságúra nyújtjuk ki, majd 15 cm-es kockákra vágjuk. A sajtot a tojással jól összedolgozzuk, minden tésztakockára egy evőkanálnyi tölteléket helyezünk, a sarkokat középre behajtjuk, és összenyomjuk. A táskákat zsiradékkal kikent tepsire rakjuk, bekenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 220 fokon, 12-15 percig aranysárgára sütjük.
Sajtos kukoricacsónak

Sajtos kukoricacsónak

Hozzávalók: 4 dkg vaj, 1 ek liszt, 1 1/4 dl tej, 5 dkg reszelt edami sajt, 1/4 kk ételízesítő, 13 dkg alaposan lecsöpögtetett konzerv tejes kukorica, borsikafű, 2 lap fagyasztott leveles tészta
Sajtos tészta-rudacskák

Sajtos tészta-rudacskák

Hozzávalók: 500g mirelit levelestészta, 2 ek fokhagymás és zöldfűszeres krémsajt, ¾ tk szárított, morzsolt rozmaring levél, 3 ek parmezán
Pekándiós édesburgonya-batyu

Pekándiós édesburgonya-batyu

Hozzávalók: 20 dkg édesburgonya, 2 ek cukor, 1 ek víz, ¼ tk cayenne bors, 75g durvára vágott pekándió, 1 ek olívaolaj, ½ fej vékonyra szeletelt hagyma, 250g mirelit leveles tészta, 75g kéksajt
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
marika 2012-01-21 17:50:49
nagyon finom lehet kifogon próbalni