Boros gombaleves

2017. október 20.

Hozzávalók:
2 Bonduelle szeletelt csiperkegomba
1/2 szál póréhagyma
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
7 dl zöldség alaplé
tárkony (friss vagy szárított)
1 ek kókuszzsír

1 Bonduelle egész csiperkegomba
pár szelet füstölt sajt
1-2 magos zsemle

Boros gombaleves

A 2 üveg Bonduelle szeletelt gomba levét leszűrjük, majd forró serpenyőben megpirítjuk őket. Hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, sózzuk, kis dinsztelés után felöntjük 2 dl fehérborral, és lassú tüzön forrásig rotyogtatjuk. Ezt követően felöntjük 2 dl zöldség alaplével, és alacsony hőfokon folytatjuk a főzést, hogy az ízek még jobban összeérjenek. Később krémesre turmixoljuk az egyveleget, megszórjuk tárkonnyal, hozzáadjuk a tejfölt és a maradék alaplevet. Lassú tűzön kevergetve forrásig főzzük. Azonnal tálalható.

Mellé ajánljuk:
1 üveg Bonduelle egész gombáról leöntjük a levét, és forró serpenyőben megpirítjuk úgy, hogy közben melléjük helyezünk egy-egy szelet felkarikázott magos zsemlét. Amikor megpirultak, a szeletekre ráhelyezünk a gombafejekből, majd egy-egy sajtot, és újra pár gombácskát. Fedő alatt gyönyörűen összeolvadnak. Az így kapott dekoratív és ízesen ropogós kisérővel, kevés tejföllel, pirított gombafejekkel tálaljuk a boros gombalevesünket. Jó étvágyat hozzá!

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Hozzávalók: 0,5 kg zöldborsó 2 dl főzőtejszín fél póréhagyma petrezselyem só, bors, szerecsendió, kicsi gyömbér 10 dkg pirított mandula kevés vaj
Sajtos-tejszínes gombaleves

Sajtos-tejszínes gombaleves

Hozzávalók: 25 dkg gomba 1 hagyma 2 dl tejszín 15 dkg sajt só, bors, pirospaprika 1 ek liszt 1 ek olaj
Legényfogó leves

Legényfogó leves

Hozzávalók: 25 dkg csirkemell 1 fej vöröshagyma 20 dkg sárgarépa 20 dkg fehérrépa 20 dkg gomba babérlevél bazsalikom 1 tk mustár 2 dl tejföl 1 ek liszt 1 ek olaj só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: