Boros-paradicsomos kagyló

2018. június 22.

Hozzávalók:
1 kg feketekagyló
1 dl fehérbor
1 csokor petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl sűrített paradicsom
olívaolaj

Boros-paradicsomos kagyló

A kagylót tisztítsuk meg, a moszatkákat húzgáljuk ki. A fokhagymát aprítsuk fel, majd pirítsuk meg egy kis olajon. Adjuk hozzá a paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet, majd a bort. Végül a kagylókat, fedjük le és főzzük lefedve addig, amíg szépen kinyílnak. Forgassuk össze - és kész is! 

Fehérboros feketekagyló

Fehérboros feketekagyló

Hozzávalók: 1 kg friss feketekagyló 3 dl fehérbor 3 ek citromlé 3 gerezd fokhagyma fél leveskocka olívaolaj petrezselyem citrom
Nizzai saláta

Nizzai saláta

Hozzávalók: 50 dkg újkrumpli 12 dkg olajos hal 4 db tojás 20 dkg zöldbab (főtt) fekete olajbogyó ek kapribogyó fél fej fejessaláta 5 db koktélparadicsom olívaolaj A mártáshoz: 2 gerezd fokhagyma 1 tk dijoni mustár 2 ek fehérborecet 1 ek...
Zöldborsós rizottó

Zöldborsós rizottó

Hozzávalók: 1 csipet só 2 gerezd fokhagyma 10 dkg sajt (frissen reszelt parmezán) 1 csipet egész fekete bors 1 fej hagyma 400 g rizs 1,5 dl fehérbor 6 dl húsleves (csirke alaplé) 3 marék zöldborsó
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: