Boros sertésszelet római tálban

2012. december 27.

Hozzávalók:
- 6 szelet tarja,
- 8-10 dkg szalonna,
- 5 dkg zsír,
- 3 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 húsleves kocka,
- 2 dl fehér bor,
- 1,5 dl tejföl,
- só, bors, pirospaprika

Boros sertésszelet római tálban

A húsokat még előző nap pácoljuk be, vagyis a megmosott hússzeleteket fektessük egy tálba, szórjuk meg némi sóval, kenjük meg átnyomott fokhagymával, kenjük meg olajjal, majd tegyünk rá egy réteg karikára vágott hagymát is. Addig rétegezzük, amíg a hús el nem fogy, majd ízlés szerint, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Ezután tegyük be a hűtőbe és hagyjuk érni másnapig.

A szalonnát vágjuk fel kis kockákra, és egy beáztatott római tál aljára terítsük szét. Majd jöhet rá a bepácolt hagymás hús, és a legvégén egy húsleves kockából és fehérborból főzött lével leöntjük. A tálat lefedjük és forró sütőbe téve puhára pároljuk.
 
A végén a tejfölt elkeverjük, a pirospaprikával ráöntjük a húsra és fedő nélkül szép pirosra sütjük a húst.

Forrás

Pink gintonic

Pink gintonic

Hozzávalók: 1,2 dl tonic 5 cl gin 5 friss citromfű levél 1 szelet pink grapefruit jég
Hagymás sajt házilag

Hagymás sajt házilag

Hozzávalók: 2 l zsíros tej 4,5 ek 20 %-os ecet 1 tk só fél fej lila hagyma
Sajtos-bundás kenyér

Sajtos-bundás kenyér

Hozzávalók: 10 szelet kenyér 2-3 tojás 10 dkg reszelt füstölt sajt só, bors tejföl olaj a sütéshez
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: