Boros sertésszelet római tálban

2012. december 27.

Hozzávalók:
- 6 szelet tarja,
- 8-10 dkg szalonna,
- 5 dkg zsír,
- 3 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 húsleves kocka,
- 2 dl fehér bor,
- 1,5 dl tejföl,
- só, bors, pirospaprika

Boros sertésszelet római tálban

A húsokat még előző nap pácoljuk be, vagyis a megmosott hússzeleteket fektessük egy tálba, szórjuk meg némi sóval, kenjük meg átnyomott fokhagymával, kenjük meg olajjal, majd tegyünk rá egy réteg karikára vágott hagymát is. Addig rétegezzük, amíg a hús el nem fogy, majd ízlés szerint, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Ezután tegyük be a hűtőbe és hagyjuk érni másnapig.

A szalonnát vágjuk fel kis kockákra, és egy beáztatott római tál aljára terítsük szét. Majd jöhet rá a bepácolt hagymás hús, és a legvégén egy húsleves kockából és fehérborból főzött lével leöntjük. A tálat lefedjük és forró sütőbe téve puhára pároljuk.
 
A végén a tejfölt elkeverjük, a pirospaprikával ráöntjük a húsra és fedő nélkül szép pirosra sütjük a húst.

Forrás

Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg burgonya 5 dkg vaj 1 tojás 10 dkg liszt reszelt sajt 1 tk só fél csomag sütőpor 3 dl olaj
Lilakáposzta almával

Lilakáposzta almával

Hozzávalók: 2 fej lilahagyma 3 ek vaj 5 ek cukor 1 fej lilakáposzta 1 fahéjrúd 1 csillagánizs 1 narancs héja fél narancs leve 1 dl vörösbor 1.5 dl almaecet 2 db alma só, bors
Gyors saláta öntettel

Gyors saláta öntettel

Hozzávalók: - fél fej saláta - 2 paradicsom - fél kígyóuborka - 1 paprika - 1 sárgarépa - 1 fej lilahagyma - 3dl joghurt - 2 ek majonéz - 1 kk mustár - 1 ek cukor - só, bors, ételízesítő
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: