Boros sertésszelet római tálban

2012. december 27.

Hozzávalók:
- 6 szelet tarja,
- 8-10 dkg szalonna,
- 5 dkg zsír,
- 3 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 húsleves kocka,
- 2 dl fehér bor,
- 1,5 dl tejföl,
- só, bors, pirospaprika

Boros sertésszelet római tálban

A húsokat még előző nap pácoljuk be, vagyis a megmosott hússzeleteket fektessük egy tálba, szórjuk meg némi sóval, kenjük meg átnyomott fokhagymával, kenjük meg olajjal, majd tegyünk rá egy réteg karikára vágott hagymát is. Addig rétegezzük, amíg a hús el nem fogy, majd ízlés szerint, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Ezután tegyük be a hűtőbe és hagyjuk érni másnapig.

A szalonnát vágjuk fel kis kockákra, és egy beáztatott római tál aljára terítsük szét. Majd jöhet rá a bepácolt hagymás hús, és a legvégén egy húsleves kockából és fehérborból főzött lével leöntjük. A tálat lefedjük és forró sütőbe téve puhára pároljuk.
 
A végén a tejfölt elkeverjük, a pirospaprikával ráöntjük a húsra és fedő nélkül szép pirosra sütjük a húst.

Forrás

Csirkemáj szőlővel és almával

Csirkemáj szőlővel és almával

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 20 dkg szőlő 1 alma 5 ek olaj 2 dl tejszín 1 tojás sárgája petrezselyem só, bors
Szőlős rétes

Szőlős rétes

Hozzávalók: - 40 dkg szőlő - 1 csomag réteslap - 6 ek cukor - 10 dkg vaj - 4 ek tejföl - 4 ek dió darálva - kb. 4 ek zsemlemorzsa
Sajtleves gazdagon, zöldségekkel

Sajtleves gazdagon, zöldségekkel

Hozzávalók: 5 dkg apró szemű bab 5 dkg lencse 5 dkg sárgarépa 5 dkg zöldbab 10 dkg gomba 1 fej hagyma 5 dkg füstölt szalonna 1 l húsleves (lehet kockából) 15 dkg zsíros sajt 1,5 dl tejszín 1 dl fehérbor só, bors, babérlevél
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: