Boros sertésszelet római tálban

2012. december 27.

Hozzávalók:
- 6 szelet tarja,
- 8-10 dkg szalonna,
- 5 dkg zsír,
- 3 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 húsleves kocka,
- 2 dl fehér bor,
- 1,5 dl tejföl,
- só, bors, pirospaprika

Boros sertésszelet római tálban

A húsokat még előző nap pácoljuk be, vagyis a megmosott hússzeleteket fektessük egy tálba, szórjuk meg némi sóval, kenjük meg átnyomott fokhagymával, kenjük meg olajjal, majd tegyünk rá egy réteg karikára vágott hagymát is. Addig rétegezzük, amíg a hús el nem fogy, majd ízlés szerint, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Ezután tegyük be a hűtőbe és hagyjuk érni másnapig.

A szalonnát vágjuk fel kis kockákra, és egy beáztatott római tál aljára terítsük szét. Majd jöhet rá a bepácolt hagymás hús, és a legvégén egy húsleves kockából és fehérborból főzött lével leöntjük. A tálat lefedjük és forró sütőbe téve puhára pároljuk.
 
A végén a tejfölt elkeverjük, a pirospaprikával ráöntjük a húsra és fedő nélkül szép pirosra sütjük a húst.

Forrás

Göngyölt pecsenye

Göngyölt pecsenye

Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk bors, 2 zsemle, 1 dl tej, 1 tk só, 2 ek zöldfűszer, póréhagyma
Francia tatárbeefsteak

Francia tatárbeefsteak

Hozzávalók: 1 vesepecsenye 1 kk dijoni mustár 1 tk repceolaj 1 db palermo paprika 1 db csemegeuborka 1 db fehér hagyma 1 db capribogyó 1 ek Worcestershire szósz 1 tk aprított petrezselyem só, bors
Mascarponés tonhalkrém

Mascarponés tonhalkrém

Hozzávalók: 12 dkg mascarpone 25 dkg tonhal (konzerv) 2-3 szárított paradicsom 1 ek crème fraîche (vagy zsíros tejföl és tejszín keveréke) metélőhagyma só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: