Boros sertésszelet római tálban

2012. december 27.

Hozzávalók:
- 6 szelet tarja,
- 8-10 dkg szalonna,
- 5 dkg zsír,
- 3 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 húsleves kocka,
- 2 dl fehér bor,
- 1,5 dl tejföl,
- só, bors, pirospaprika

Boros sertésszelet római tálban

A húsokat még előző nap pácoljuk be, vagyis a megmosott hússzeleteket fektessük egy tálba, szórjuk meg némi sóval, kenjük meg átnyomott fokhagymával, kenjük meg olajjal, majd tegyünk rá egy réteg karikára vágott hagymát is. Addig rétegezzük, amíg a hús el nem fogy, majd ízlés szerint, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Ezután tegyük be a hűtőbe és hagyjuk érni másnapig.

A szalonnát vágjuk fel kis kockákra, és egy beáztatott római tál aljára terítsük szét. Majd jöhet rá a bepácolt hagymás hús, és a legvégén egy húsleves kockából és fehérborból főzött lével leöntjük. A tálat lefedjük és forró sütőbe téve puhára pároljuk.
 
A végén a tejfölt elkeverjük, a pirospaprikával ráöntjük a húsra és fedő nélkül szép pirosra sütjük a húst.

Forrás

Tócsni tökkel

Tócsni tökkel

Hozzávalók: 3 burgonya fél tök tök 3 db tojás só, bors 5 ek liszt 2-3 gerezd fokhagyma olaj a sütéshez
Görög tepsis krumpli

Görög tepsis krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 dl sűrített paradicsom 1 dl olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 db paradicsom 2 tk oregánó só, bors
Spárgasaláta almával

Spárgasaláta almával

Hozzávalók: 40 dkg spárga 1 fej saláta 2 db alma 4 db paradicsom 1 db citrom: a héja lereszelve, a leve kipréselve 1 dl olívaolaj 2 dkg tökmag
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: