Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

2017. szeptember 14.

Hozzávalók:
0,5 kg zöldborsó
2 dl főzőtejszín
fél póréhagyma
petrezselyem
só, bors, szerecsendió, kicsi gyömbér
10 dkg pirított mandula
kevés vaj

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

A hagymát karikázzuk fel, és kicsit fonnyasszuk meg a vajon, majd adjuk hozzá a borsót és az apróra vágott petrezselymet. Öntsük fel vízzel, hogy ellepje, és ízlés szerint fűszerezzük be. Ha puha a borsó, öntsük fel a tejszínnel, és turmixoljuk össze, majd forraljuk is össze. Pirított mandulával tálaljuk.

Kép innen

Sütőtök leves kókusszal

Sütőtök leves kókusszal

Hozzávalók: 50 dkg sütőtök 1 vöröshagyma 5 dkg vaj 2 db leveskocka só, bors 1 mk curry 2 dl tejszín 2 ek méz 4 evőkanál kókuszreszelék
Hagymaleves almával

Hagymaleves almával

Hozzávalók: - 4 fej vöröshagyma - 4 db alma - 5 dkg vaj - 1 ek olívaolaj - 1 ek étkezési keményítő - 1,3 l húsleves alaplé (lehet kockából) - 1,75 l tejföl - 1 tk kakukkfű - 1 tk oregánó - só, bors - 1 ek barna cukor - 1 kk fahéj - 1 szelet...
Paradicsomos borscs

Paradicsomos borscs

Hozzávalók: 2 ek olívaolaj, 1 kis hagyma felkockázva, 1 fokhagymagerezd felaprítva, 225g reszelt nyers cékla, 1tk frissen őrölt köménymag, ¼ t körölt fahéj, 225g érett friss paradicsom, lehúzva a héja és finomra kockázva, 250 ml...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: