Borsópörkölt nokedlivel

2017. október 12.

Hozzávalók:
- a borsópörkölthöz:
50 dkg zöldborsó
1 hagyma
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, ételízesítő
2 dl tejföl
2 ek liszt
- a nokedlihez:
liszt
2 tojás

Borsópörkölt nokedlivel

A hagymát vágjuk apró kockára és az olajon dinszteljük meg, majd szórjuk meg a liszttel, jól keverjük össze, engedjük fel kicsi vízzel. Fűszerezzük és adjuk hozzá a borsót, zúzzuk bele a fokhagymát is. Fedő alatt kb. 20-30 perc alatt pároljuk puhára.

Addig készítsük el a nokedlit. Tegyünk fel forrni egy nagy edény vizet, közben a tojást keverjük el annyi liszttel, amennyit felvesz, sózzuk meg, majd szaggassuk a forrásban lévő vízbe. Szűrjük le, keverjük a nokedlihez, végül keverjük hozzá a tejfölt is - és kész is.

Fokhagymás zöldbabfőzelék

Fokhagymás zöldbabfőzelék

Hozzávalók: 30 dkg zöldbab 1 db vöröshagyma 10 gerezd fokhagyma 1 dl olaj 2 dl kefir 2 dl főzőtejszín 1 ek étkezési keményítő 1 csokor petrezselyem só, bors, vegeta ízlés szerint
Brokkolifrittata

Brokkolifrittata

Hozzávalók: 5 tojás, 30 dkg brokkoli, 6 szál zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 kis piros chili, 3 ek szójaszósz, 6 dkg durvára vágott földimogyoró, 1 csokor petrezselyem, 2 ek olivaolaj, só
Svédgomba saláta

Svédgomba saláta

Hozzávalók: 50 dkg csiperke gomba, 2 fej hagyma, 1,5 dl fehérbor, só, bors, szerecsendió, kakukkfű, sűrített paradicsom, ketchup, olaj, olívaolaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
Aranka 2017-10-13 05:51:02
A nokedli leszűrése után hozzákeverjük a nokedlihez és kész is! Ennek sok értelme nincs és egy kép az elkészült ételhez nagyban javítana a hitelességen. És ha már itt tartunk, a svédgomba saláta képe nem igazán svédgomba saláta...