Burgundi ponty

2018. március 6.

Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 1 liter burgundi bor
- fél babérlevél
- 5-6 szem bors
- 2-3 szál kakukkfű
- petrezselyem
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kg ponty
- só
- kb 3 evőkanál liszt
- 10 dkg vaj

Burgundi ponty

A burgundit feltesszük főni a babérlevéllel, a borssal, az apróra vágott gombaszárakkal, kakukkfűvel, petrezselyemzölddel, vöröshagymával, és a felére beforraljuk. A fűszeres borban a gombafejeket is megfőzzük, majd a léből kiszedjük.

A halat megpucoljuk, a két halfilét éles késsel leválasztjuk a gerinccsontról, sűrűn bevagdossuk, és kétujjnyi széles csíkokra szeleteljük. Besózzuk, lisztben megforgatjuk, és kevés forró vajban mindkét oldalán elősütjük.

A felére beforralt vörösbort leszűrjük. A maradék vajat kevés liszttel összegyúrjuk, belekeverjük a borba, és még egyszer felforralva besűrítjük.

Tűzálló tálba rakjuk az elősütött halszeleteket, a tetejére tesszük a főtt gombafejeket, és leöntjük a fűszeres-vajas borral. Tálalás előtt középmeleg sütőben 10-15 percig sütjük.

Harcsa lecsósan

Harcsa lecsósan

Hozzávalók: - 80 dkg filézett harcsa - 15 dkg füstölt szalonna - 3 fej vöröshagyma - 4 db paradicsom - 8 db paprika - tejföl - bors - só - pirospaprika - liszt
Rakott lecsós harcsa

Rakott lecsós harcsa

Hozzávalók: • 80 dkg filézett harcsa • 15 dkg füstölt szalonna • 3 fej vöröshagyma • 4 db paradicsom • 8 db paprika • tejföl • bors • só • pirospaprika • liszt
Citromos-fokhagymás halpác

Citromos-fokhagymás halpác

Hozzávalók: 1 dl olívaolaj 2ek mustár 2 gerezd fokhagyma só, bors petrezselyem fél citrom leve
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: