Csevap

2011. június 29.

Hozzávalók:
40 dkg darált marhahátszín,
30 dkg darált báránycomb,
40 dkg darált sertéslapocka,
1 db tojás,
2 ek mustár,
10 dkg hagyma apróra vágva,
só, bors,
kevés worchester szósz,
3 ek olaj

CsevapAz összes hozzávalót belehelyezzük egy nagyobb keverőtálba, majd összegyúrjuk. Legalább 24 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjen a massza. Ujjnyi vastag kolbászrudacskákat formázunk. Sütése legjobb faszénen, de lehet kevés olajon grillsütőn vagy serpenyőben is. Köretnek adjunk hozzá apróra vágott lila vagy salátahagymát, sült burgonyát.
Souvlaki

Souvlaki

Hozzávalók: 1 citrom, 60 ml olívaolaj, 60 ml szója szósz, 1 tk oregánó, 3 gerezd passzírozott fokhagyma, 1,8 kg sertés szűzpecsenye, 220g hagyma, 2 zöld paprika, nyárs
Salsás héjában sült krumpli

Salsás héjában sült krumpli

Hozzávalók: 4 nagy sütnivaló burgonya, kb. 700g darált hús, 3-4 ek chili szósz; Hozzávalók a salsához: 1 kis hagyma finomra aprítva, 2 paradicsom apróra vágva, 2 zellerszár finomra aprítva, ¼ uborka finomra aprítva, 2 ek aprított...
Tésztasaláta

Tésztasaláta

Hozzávalók: 35 dkg kagylótészta, só, 1 ek olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis zöldpaprika, 15 dkg felszeletelt sonka, 30 dkg tejeskukorica konzerv, lecsepegtetve, 2 ek tejföl, 1 adag francia öntet
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: