Csípős-savanyú leves

2016. január 26.

Hozzávalók:
20 dkg csirkemell filé
2 közepes db sárgarépa
1 szál póréhagyma
1,5 l csirke alaplé (kockából)
5 dkg bambuszrügy (konzerv)
2 db tojás
1,5 ek szójaszósz
1 ek fehérborecet
2 ek erőspaprika krém
1 ek étkezési keményítő

Csípős-savanyú leves

A csirkét vágjuk vékony csíkokra és a felmelegített alaplében főzzük puhára. A répát és a póréhahymát vágjuk vékony kis csíkokra (gyufa), adjuk a leveshez, főzzük pár percig, de ne nagyon puhára, hiszen a cél az, hogy ropogós maradjon. Vágjuk csíkokra a bambuszrügyet, adjuk hozzá ezt is, és szintén főzzük pár percig. A szójaszószt, a csilit, az ecetet és a keményítőt keverjük jól össze, és öntsük a levesbe. Amíg összefő, verjük fel a 2 tojást, és óvatosan, folyamatos keverés közben csurgassu a levesbe. Hagyjuk, hogy egyet forrjon - és kész is.

Fotó

Tavaszi raguleves

Tavaszi raguleves

Hozzávalók: 60 dkg csirke (farhát, szárny) 4 sárgarépa 2 fehérrépa 1 zeller 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 karalábé 3 ek liszt 2 dl tejszín 3 levél bazsalikom 1,5 liter húsleves alaplé (kockából is jó) 1 csokor petrezselyem 1 ek tárkony 1...
Legényfogó leves

Legényfogó leves

Hozzávalók: 25 dkg csirkemell 1 fej vöröshagyma 20 dkg sárgarépa 20 dkg fehérrépa 20 dkg gomba babérlevél bazsalikom 1 tk mustár 2 dl tejföl 1 ek liszt 1 ek olaj só, bors
Joghurtos céklaleves

Joghurtos céklaleves

Hozzávalók: 2 db cékla 2 dl joghurt 1 gerezd fokhagyma só, bors kapor
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: