Csirke vadas

2014. december 9.

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 3 db újhagyma
- 50 dkg sárgarépa
- 25 dkg fehérrépa
- 30 dkg zeller
- 2 ek zsír
- 3 db babérlevél
- só, bors
- 1 kk kakukkfű
- 1 ek mustár
- 1 tk méz
- 1 citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- 3.5 dl tejföl (20 %-os)
- 25 dkg tészta
- 1.5 dl víz

Csirke vadas

A csirkecombokat mossuk meg, szedjük le a bőrét, majd a felforrósított zsíron süssük fehérre minden oldalán. A zöldségeket tisztítsuk meg, kockázzuk, illetve karikázzuk fel, tegyük a hús mellé. Fűszerezzük be, majd öntsük fel kb. 1,5 dl vízzel, tegyünk rá fedőt - és főzzük puhára.

A megfőtt combokat vegyük ki és tegyük félre. A zöldségeket turmixoljuk össze, adjuk hozzá a mustárt, a citromlevet, a mézet, és a tejfölt. Főzzünk ki tetszés szerint tésztát. Tálaljuk friss petrezselyemmel.

Csirke vörösborban (coq au vin)

Csirke vörösborban (coq au vin)

Hozzávalók: 1,5 kg csirkecomb 10 dkg húsos szalonna 2 sárgarépa 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 fehérrépa 1 zellerszár olaj 1 babérlevél só, bors, kakukkfű, petrezselyem 15 dkg erdei gomba 7,5 dl vörösbor 1 tk liszt 2 ek konyak
Bellini

Bellini

Hozzávalók: 2 dl száraz pezsgő 1,6 dl őszibaracklé 1 tk porcukor 5 ml gránátalma-szirup (ízlés szerint, ki is hagyható) fél citrom (karika)
Citromos-mandulás piskóta

Citromos-mandulás piskóta

Hozzávalók: 3 tojás 6 dkg cukor 6 dkg vaj 5 dkg liszt 4 dkg darált mandula 1 ek sütőpor 1 citrom
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: