Csirkebirijani

2012. augusztus 30.

Hozzávalók:
1 konyhakész csirke,
50 dkg rizs,
3 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 szál sárgarépa,
1 nagy paradicsom,
7,5 dl tyúkhúsleves,
5 dkg aranymazsola,
1 tk őrölt római kömény,
1 tk őrölt kurkuma,
1 tk frissen reszelt gyömbér,
2 tk pirospaprika,
1 rúd fahéj,
4 szem szegfűszeg,
2 szemesbors,
2 zöld kardamomhüvely,
5-6 ek olaj,

CsirkebirijaniA csirkét hat darabra vágjuk, megmossuk, megtöröljük. Nagy vaslábosba tesszük, aláöntünk 4 kanál olajat és nagy lángon, hirtelen, minden oldalon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, hagymát, a zúzott fokhagymát. Kis lángon 3-4 percig pároljuk. Meghintjük a római köménnyel, a kurkumával, a gyömbérrel, a pirospaprikával, és további 1 percig kevergetve pirítjuk (ha szükséges, még öntünk alá olajat). Beleszórjuk a rizst, hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és a mazsolát. Felöntjük a levessel és beletesszük az összes fűszert. Felforraljuk, majd áttesszük a sütőbe. Lefedve, 180 fokon 30-40 percig sütjük.
Mézes sült csirke

Mézes sült csirke

Hozzávalók: 15g vaj, 1 ek olívaolaj, 4 kicsontozott csirkemell bőr nélkül (kb.200 g /db), 250g mogyoróhagyma, 3 sárgarépa megtisztítva és vastagra felkarikázva, 1 nagy cukkíni megtisztítva és vastag szeletekre vágva, 1 narancs és 1 citrom...
Csirkés-cukkínis rizottó

Csirkés-cukkínis rizottó

Hozzávalók: 9 dl csirkehúsleves, 5 dkg vaj, 1 ek olaj, 8 csirke-alsócomb, 1 fej hagyma finomra vágva, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 40 dkg arborio rizs, só, bors, 3 cukkíni lereszelve, 5 dkg felezett dió, 2,5 dkg frissen reszelt parmezán...
Csirkemell mandulakéregben

Csirkemell mandulakéregben

Hozzávalók: 300g csirkemell filé, 1 ek dióolaj, só, bors, curry, 150g tejföl, 1 ek méz, 2 ek finomra vágott zöldfűszer, 100g durvára aprított mandula, 50g darált mandula; Hozzávalók a salátához: 2 ek málnaecet, só, bors, 3 ek...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: