Csirkemájas levestöltelék

2018. március 5.

Hozzávalók:
3 db zsemle
20 dkg csirkemáj
3 tojás
1 hagyma
só, bors
petrezselyem
olaj

Csirkemájas levestöltelék

A zsemléket tépkedjük össze, áztassuk be vízbe. A hagymát vágjuk apró kockára, a csirkemájat mossuk meg és kapargassuk el. A hagymát pirítsuk meg az olajon, adjuk hozzá a májat, és pirítsuk át. Nyomkodjuk ki a zsemlét, üssük rá a tojásokat, jól keverjük össze. Adjuk hozzá a hagymás májat és megint keverjük el alaposan. Fűszerezzük be, és adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Jól dolgozzuk el. Terítsünk ki fóliát, ebbe halmozzuk a masszát úgy, hogy a fóliát feltekerve és a végeit eldolgozva hengerformát kapjunk. Tegyük a fővő húsleves tetejére, és kb 1,5 óra alatt meg is fő. Idő közben egyszer fordítsuk meg. Vegyük ki, óvatosan házmozzuk le a fóliát, és hagyjuk kihűlni, úgy könnyen szeletelhető. Levesbetétnek vagy a főtt hús mellé ajánljuk!

Kapros-juhtúrós csirke

Kapros-juhtúrós csirke

Hozzávalók: 5 csirkemell vagy comb filé 3 ek liszt 6 ek olaj 20 dkg juhtúró 2 dl tejszín 4 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor só, bors
Májgaluska levesbe

Májgaluska levesbe

Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj kb. 5 ek liszt 1 db tojás 1 hagyma só, bors, majoranna petrezselyem
Sajttal töltött csirkemell

Sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé 2 fej lilahagyma 25 dkg tejszínes krémsajt só, bors rozmaring, kakukkfű, bazsalikom 4 gerezd fokhagyma 4 db tojás liszt zsemlemorzsa olaj a sütéshez
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
Teszterke 2018-03-08 11:30:22
Másfél óráig főzni?!