Csirkemellfilé földimogyoró-mártással

2010. május 2.

Hozzávalók:
3 mogyoróhagyma,
500 g csirkemellfilé,
3 ek édes szójaszósz (ketjab manis),
½ teáskanál őrölt feketebors,
olaj a grillserpenyőhöz

A földimogyoró mártáshoz:
3 mogyoróhagyma vagy kis hagyma,
2 fokhagymagerezd,
2 ek szójaolaj,
150 g földimogyorókrém,
250 ml (1/4 l ) víz,
2 ek eceteszenc,
2 tk Sambal Oelek (csípős indiai fűszer),
2 tk szójaszósz,
1 tk cukor,
esetleg só

A  mogyoróhagymát letisztítjuk és egész apró kockára vágjuk. A csirkemellfilét folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk, kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a szójaszósszal, borssal és mogyoróhagymával elvegyítjük és kb. 2 órán át manírozzuk. A húskockákat a manirádból kivesszük, leitatjuk. Fanyársakra 4-4 kocka húst tűzünk. A grillserpenyőt olajjal kikenjük és felforrósítjuk, vagy a grillsütőt előmelegítjük. A nyársakat többszöri  forgatás közben kb. 10 percig grillezzük.

A földimogyoró-mártáshoz a mogyoróhagymát vagy hagymát, és a fokhagymát letisztítjuk, és apróra vagdaljuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben a hagymát és a fokhagymát átpároljuk. A földimogyorókrémet , vizet, ecet-esszencet, Sambal Oeleket, szójaszószt és cukrot hozzáadjuk, felfőzzük, esetleg sóval ízesítjük. A nyársakat a mártással együtt tálaljuk.

Rizskockát adunk hozzá. Ehhez két tasak rizst 4 l forrásban lévő vízbe teszünk (só nélkül), és ebben 2   ½ órát gyenge hőfokon főzzük. A víznek mindig el kell lepnie a tasakokat. A lecsöpögtetett, lehűlt rizsről a tasakot eltávolítjuk és a rizst kockára vágjuk. Ízlés szerint a rizst a mikrohullámú sütőben, vagy a tűzhely sütőjében felmelegítjük.

Csirkesatay

Csirkesatay

Hozzávalók: 4 csirkemellfilé; Hozzávalók a páchoz: 2 ek szójaszósz, 2 tk zöldcitromlé, 2 tk szezámolaj, Hozzávalók a mártáshoz: 13 dkg földimogyoró, 3 szál zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek méz, 2 tk szójaszósz, 2,5 dl víz, 1...
Pikáns pácos csirkemell

Pikáns pácos csirkemell

Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé (esetleg csontozott comb filé) 4 ek olaj 2 ek szójaszósz 1 tk csípős mustár 1 tk curry pici koriander, szegfűszeg 1 ek gyömbér, reszelve 3 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 ek mogyoróvaj
Csirkenyárs fűszeres mogyorómártással

Csirkenyárs fűszeres mogyorómártással

Hozzávalók: 3 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell, 1 gerezd fokhagyma, összezúzva, 1 kk reszelt friss gyömbér, 1 zöldcitrom reszelt héja és leve, 1 kk thai halmártás; Hozzávalók a mogyorómártáshoz: 2 ek kókusztej, 4 ek darabos mogyoróvaj,...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: