Csokis-kókuszos torta

2017. október 9.

Hozzávalók:
a piskótához:
6 db tojás
6 ek cukor
3 ek kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
6 ek liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
a krémhez:
2 tubus sűrített tej
5 dl habtejszín
2 kk zselatin
1 csomag kókuszreszelék

Csokis-kókuszos torta

Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, a lisztet pedig a sütőporral és a kakaóval. A tojások fehérjéjéhez adjunk egy csipetnyi sót, majd verjük kemény habbá. A liszt felét szórjuk a tojássárgájára, a másik felét a tetejére, óvatosan dolgozzuk össze. Öntsük formába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. Vigyázzunk arra, hogy ne nyissuk ki a sütőt sülés közben!! Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté.

Vízfürdő felett melegítsük fel a sűrített tejet, közben a zselatint oldjuk fel 6 evőkanál vízben. Ha mindkettő kész, óvatosan öntsük össze, és keverjük el. A tejszínből verjünk habot, nagyon óvatosan keverjük el a zselével, majd keverjük bele a kókuszreszeléket is. Kenjük a krémet a piskótalapok közé, kenjünk meg vele a tetejét is, illetve az oldalát. Tegyük egy kicsit a hűtőbe - és kész is. 

Keserűcsokoládé-torta

Keserűcsokoládé-torta

Hozzávalók a tésztához: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 tojás, 5 dkg liszt; Hozzávalók a krémhez: 8 dkg keserű csokoládé, 1 dkg vaj, ¾ dl tejszín
Csokikrémes csokitorta

Csokikrémes csokitorta

Hozzávalók: 200g fekete csokoládé kis darabokra törve, 140g puha vaj, 200g porcukor, 5 tojás szétválasztva, 1 tk sütőpor, 100g liszt; Hozzávalók a bevonáshoz: 250g fekete csokoládé, 1 ek szirup, 100g sótlan vaj
Csokoládés mousse szelet

Csokoládés mousse szelet

Hozzávalók: 60g étcsokoládé, kockákra vágva, 200g reszelt vagy darabolt marcipán, 200 ml tej, 110g sütőporos liszt, 2 tojás különválasztva a fehérje és a sárgája, 110g barnacukor; Hozzávalók a töltelékhez: 110g étcsokoládé, apró darabokra...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
:) 2017-10-10 10:38:56
Ezt valaki megcsinálta már?