Csokoládés kétszersült

2011. március 12.

Hozzávalók:
12 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 tojás,
5 csepp vaníliaaroma,
5 dkg keserű csokoládé durvára tördelve,
5 dkg pörkölt mandulaforgács,
5 dkg fenyőmag,
½ tk sütőpor,
1 tk őrölt fahéj

Csokoládés kétszersültKivajazunk egy nagy sütőlemezt. A tojást, a cukrot és a vaníliaaromát elektromos kézi habverővel habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a fahéjat egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos keverékbe szitáljuk és óvatosan elkeverjük. Végül beletesszük a csokoládét, a mandulát és a fenyőmagot. A tésztából lisztezett deszkán egy kb. 24 cm hosszú és 8-10 cm széles rudat formálunk, majd az előkészített sütőlemezre tesszük. A tésztarudat 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve 5 percig hűlni hagyjuk. Vágódeszkán a rudat kenyérvágó késsel rézsútosan 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Ezeket ismét a sütőlemezre fektetjük és 10-15 percre még egyszer a sütőbe tesszük. Félidőben a szeleteket megfordítjuk. A kész kétszersültet 5 percig a sütőlemezen hagyjuk hűlni, majd rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljenek.
Csokoládés amaretti

Csokoládés amaretti

Hozzávalók: 225g hámozott mandula, 110g cukor, 1 ek kakaó, 2 ek porcukor, 2 tojásfehérje, csipetnyi tisztított borkő, 1 tk mandulakivonat, mandulaszeletek a díszítéshez
Kókuszos mandulacsók

Kókuszos mandulacsók

Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 9 dkg porcukor, 10 dkg frissen reszelt kókusz, 5 dkg kókuszreszelék, 7 dkg darált mandula, 3 dkg apró darabokra tördelt csokoládé
Kompóttal töltött sütemény

Kompóttal töltött sütemény

Hozzávalók: 250g liszt + egy kevés a kelesztéshez, 60g darált mandula, 75g porcukor, 175g hideg, földarabolt vaj, 2 közepes tojás sárgája, 820g kompót, 2 citrom reszelt héja, 2 ek Amaretto (mandula) likőr, 1 ek porcukor a kelesztéshez,...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: