Csokoládés puszedli

2010. december 23.

Hozzávalók:
50g apróra vágott étcsokoládé,
115g mandula,
225g cukor,
3 tojásfehérje,
½ tk vanília kivonat,
½ tk mandula kivonat,
porcukor a díszítéshez

Csokoládés puszedliMelegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. Olvasszuk meg a csokoládét. Konyhai robotgépben daráljuk finomra a mandulát, adjuk hozzá a cukrot, a tojásfehérjéket, a vanília kivonatot és a mandula kivonatot, és keverjük simára. Adjuk a csokoládéhoz és egyenletesen dolgozzuk össze. Készítsünk dió nagyságú labdákat a masszából. Tegyük egyenként a sütőlapra és lapítsuk össze kicsit a labdákat, majd mindegyik tetejét kenjük meg vízzel, és szórjuk be vékonyan porcukorral. Tegyük az előmelegített sütőbe 10-12 percre, és amikor a labdák megkeményedtek, vegyük ki a sütőből őket és tegyük tortarácsra, amíg kihűlnek.
Kókuszos mandulacsók

Kókuszos mandulacsók

Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 9 dkg porcukor, 10 dkg frissen reszelt kókusz, 5 dkg kókuszreszelék, 7 dkg darált mandula, 3 dkg apró darabokra tördelt csokoládé
Csokoládés amaretti

Csokoládés amaretti

Hozzávalók: 225g hámozott mandula, 110g cukor, 1 ek kakaó, 2 ek porcukor, 2 tojásfehérje, csipetnyi tisztított borkő, 1 tk mandulakivonat, mandulaszeletek a díszítéshez
Narancsos csokis keksz

Narancsos csokis keksz

Hozzávalók: 10 dkg puha vaj, 2,5 ek cukor, ½ narancs finomra reszelt héja, 12,5 dkg liszt, 1 púpozott tk sütőpor, 10 dkg darabokra tört étcsokoládé, 250g narancslekvár
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: