Csúsztatott palacsinta

2010. augusztus 11.

Hozzávalók:
4 tojás,
5 dkg vaj,
10 dkg liszt,
2 dl tej,
só,
10 dkg vaníliás cukor,
olaj a kisütéshez

Csúsztatott palacsintaA vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, és a sót. Fokozatosan felengedjük a tejjel. Végül hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét. A sütése abban tér el a hagyományos palacsintáétól, hogy lassú tűzön, csak az egyik oldalát sütjük meg. Ha az egyik oldala rózsaszínűre sült, tálra csúsztatjuk a kisütött felével lefelé, vaníliás cukorral megszórjuk, s rácsúsztatjuk a következő kisült palacsintát. Így rétegezzük, amíg valamennyi ki nem sül. A legutolsót megfordítva borítjuk a halomra. Azonnal, forrón, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Almás palacsinta

Almás palacsinta

Hozzávalók: 1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, késhegynyi só, cukor, ½ kg alma, kisütéshez olaj, fahéjas porcukor a szóráshoz
Cseresznyés palacsinta

Cseresznyés palacsinta

Hozzávalók: 1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, só, 35 dkg cseresznye, olaj a sütéshez, porcukor a tálaláshoz
Francia szilváslepény

Francia szilváslepény

Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 15 dkg vaj 1 db tojás só A töltelékhez: 1 kg szilva 6 dkg barnacukor 1 kk fahéj 2 db tojás 1,5 dl tejszín 2 dkg cukor ReceptHozzászólok
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bari 2011-10-16 15:32:30
Hogy sikerült Enikő?
Szegedi Enikő 2011-10-15 07:49:27
Én a csúsztatott palacsinta receptjét azért kerestem meg mert múlt héten tankonyhán elkészítettük és nagyon finom lett. Ma úgy döntöttem hogy megcsinálom anyukámnak egyes egyedül.