Édeskáposzta-főzelék

2010. június 29.

Hozzávalók:
80 dkg káposzta,
3 ek olaj,
5 dkg liszt,
20 dkg szalonna,
1 dl tejföl,
hagyma,
kapor,
köménymag,

Édeskáposzta-főzelékA káposztát csíkokra vágjuk és forró vízben a szalonnával együtt félpuhára főzzük. Világos hagymás rántást készítünk, ezzel a főzeléket berántjuk, kaporral, köménymaggal ízesítve, teljesen puhára főzzük. Végül ízlés szerint gyengén ecetezzük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk és a szalonnát szeletekre vágva a tetejére helyezzük.
Tökfőzelék

Tökfőzelék

Hozzávalók: 1,5 kg tök, 2 ek olaj, 2 dkg liszt, ½ fej hagyma, 1 csésze aludttej, 1 dl tejföl, kapor, só, pirospaprika, ecet
Kapros tökfőzelék

Kapros tökfőzelék

Hozzávalók: 1 kg tök 1 nagyobb fej vöröshagyma liszt olaj só, bors, pirospaprika, ételízesítő 2-3 dl tejföl 1 ek ecet 2 csomag kapor
Sóskafőzelék

Sóskafőzelék

Hozzávalók: 40 dkg sóska (friss vagy fagyasztott) 4 dll tej 2 ek olaj 2 ek liszt só, ételízesítő - ízlés szerint
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: