Egyszerű citromos csirke

2017. május 2.

Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 1,5 kg burgonya
- 1 fej fokhagyma
- kb. 1,5 dl olaj
- 1 dl citromlé
- só, bors, esetleg vegeta

Egyszerű citromos csirke

A csirkecombokat megmossuk, egy tepsiben elhelyezzük, megfűszerezzük. Mellétesszük a vékonyra karikázott burgonyát, rászórjuk az apróra vágott - esetleg kinyomott - fokhagymát.

Az olajat és a citrom levét összekeverjük, és addig rázzuk amíg fehér lesz. A húsra öntjük és kb. 45 percig sütjük.

 

Almás csirkesült

Almás csirkesült

Hozzávalók: 6 db csirke alsó vagy felsőcomb 2 db alma 1 kg burgonya 2 gerezd fokhagyma só, bors 10 dkg bacon 3 ek napraforgó olaj
Pikáns currys csirke

Pikáns currys csirke

Hozzávalók: fél kg filézett csirkemell 3 db sárgarépa 1 db alma 3 db krumpli curry só, bors, ételízesítő kb 10 dkg liszt olaj
Sajtos-hagymás tepsis csirke

Sajtos-hagymás tepsis csirke

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell 40 dkg burgonya 1 fej hagyma fél rúd kolbász 1 motarella (10 dkg) 1,5 dl főzőtejszín 4 gerezd fokhagyma só, bors, kakukkfű parmezán
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: