Fajita-csirke

2010. június 25.

Hozzávalók:
600g kicsontozott bőr nélküli csirkemell,
2 ek keserűcitromlé,
2 gerezd finomra zúzott fokhagyma,
1 tk szárított szurokfű (origánum),
2 ek olivaolaj,
8 tortilla,
150 ml tejföl vagy tejszín,
50g kemény fehér sajt lereszelve,
só, bors,
kömény,
saláta,
mexikói salsa

Fajita-csirkeTegyük a csirkét, a citromlevet, a fokhagymát, a szurokfüvet (origánum), a köményt, a fekete borsot és az olivaolajat egy tálba. Keverjük össze, fedjük le, és 1-3 órára tegyük a hűtőszekrénybe. A tortillákat csomagoljuk fóliába. Közepes tűzön süssük a csirke mindkét felét 6-8 percig, és közben kenegessük a páclével. Kb. 8 perc után tegyük a tortillákat a rostély szélére. Vékonyan szeleteljük fel a csirkét a rostjaira merőlegesen. Halmozzunk salátát a tortillákra, adjunk hozzá Mexikói salsát, tejfölt vagy tejszínt, szórjuk meg reszelt sajttal, és hajtsuk össze a tortillákat.
Csirkés burrito falatok

Csirkés burrito falatok

Hozzávalók: A burritóhoz: 10 dkg sajt 1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix 1 db csirkemell filé 2 közepes db vöröshagyma 3 teáskanál oregánó 1 teáskanál fűszerpaprika 2 gerezd fokhagyma 20 dkg sűrített paradicsom só, bors ízlés szerint 5...
Fűszeres csirkés tortilla

Fűszeres csirkés tortilla

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1-1 nagy piros, illetve zöld húsú paprika felaprítva, 2 zöld chilipaprika kimagozva és apróra vágva, 1 gerezd zúzott fokhagyma, ½ mk római kömény, 2 főtt csirkemell filé apróra vágva, 220g reszelt cheddar...
Tárkonyos csirke

Tárkonyos csirke

Hozzávalók: 4 csirkecomb, bőr nélkül, kettévágva, 1 mk só, bors, 3 ek olívaolaj, 1 póréhagyma, 1 zellerszár, felvágva, 120g felszeletelt gomba, 1,5 dl száraz fehérbor, 4,5 dl csirkealaplé, 1 kk tárkony, 1 babérlevél, 250g mélyhűtött...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: