Fetás pogácsa

2016. április 5.

Hozzávalók:
25 dkg margarin
20 dkg feta
45 dkg liszt
1 dl tej
1 kk cukor
5 dkg élesztő
2 tojássárgája

- a tetejére
1 tojás
reszelt sajt

Fetás pogácsa

A tejet langyosítsuk meg, futtasuk fel benne az élesztőt. A fetát, a lisztet és a margarint morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól dolgozzuk össze a tésztát. Takarjuk le, és hagyjuk kb. fél órát kelni. Nyújtsuk, majd hajtogassuk: a szélét hajtsuk be a tészta harmadáig, majd hajtsuk rá a másik szélét. Ismételjük meg a másik irányból is. Hagyjuk megint fél órát és ismét nyújtsuk és hajtsuk: a műveletet összesen háromszor ismételjük meg, hogy szép réteges legyen.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, nyújtsuk ki ismét a tésztát, kb 2-3 cm vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval, vagy akár egy keskeny nyakú pohárral szaggassuk ki. Tegyük a tepsibe, a tetejüket kenjük át a tojással, végül szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal. Süssük addig, amig szépen megpirulnak.

Juhtúrós pogácsa

Juhtúrós pogácsa

Hozzávalók: - 50 dkg liszt - 25 dkg margarin - 25 dkg juhtúró - 3 dkg élesztő - 2 tojás sárgája - 1,5 dl tejföl - 2 tk só - 1 tk cukor - 1 dl tej - 1 tojás (a kenéshez)
Egyszerű sajtosrúd

Egyszerű sajtosrúd

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 25 dkg margarin 1,5 dl tejföl 1 db tojás reszelt sajt a tetejére 2 tk só
Citromos-mandulás piskóta

Citromos-mandulás piskóta

Hozzávalók: 3 tojás 6 dkg cukor 6 dkg vaj 5 dkg liszt 4 dkg darált mandula 1 ek sütőpor 1 citrom
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
Judit 2017-09-20 10:03:34
Nagyon jók a receptek! :)