Finikia

2011. augusztus 18.

Hozzávalók:
115g vaj,
100g porcukor,
1 narancs reszelt héja,
120 ml kukorica olaj,
310g liszt,
250g búzadara,
15g sütőpor,
1 tk őrölt fahéj,
1 tk őrölt szegfűszeg,
120 ml narancslé;

Hozzávalók a sziruphoz:
235 ml víz,
200g cukor,
120 ml méz,
1 rúd fahéj,
10 ml citromlé;

Hozzávalók még:
60g darált dió

FinikiaA sütőt 175 fokra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A vajat a porcukorral és a narancshéjjal krémesre verjük. Apránként hozzáadjuk az olajat. Egy másik edényben elkeverjük a lisztet, a búzadarát, a sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget, majd a narancslével felváltva a vajas krémhez adjuk. Jól összegyúrjuk. A tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, és az előkészített tepsire helyezzük. 25 perc alatt aranysárgára sütjük. Miközben hűl, elkészítjük a szirupot. Közepes hőfokon összefőzzük a hozzávalókat. 10 perc alatt sziruppá főzzük, majd kivesszük belőle a fahéjat. Amíg még forró, belemártjuk a sütiket, majd meghempergetjük a darált dióban.
Rácsos linzer

Rácsos linzer

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 25 dkg dió vagy mogyoró, 2 tojássárgája, reszelt citromhéj, fahéj, 20 dkg barack-, málna-vagy meggylekvár, csipet só
Diós gomb

Diós gomb

Hozzávalók: 13 dkg vaj, 13 dkg porcukor, 1 tojássárgája, ½ kk mandulaeszencia, 13 dkg liszt, ½ kk sütőpor, 6 dkg dúrvára vágott dió, a tetejére szép felezett diók
Csokoládés-diós muffinok

Csokoládés-diós muffinok

Hozzávalók: 170g vaj, 140g étcsokoládé, apró darabokra vágva, 225g cukor, 75g sötét barnacukor, 4 tojás, 1 tk vaníliakivonat, ¼ tk mandulakivonat, 300g liszt, 1 ek kakaó, 225g darabokra vágott dió vagy pekándió
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: