Fokhagymás dalmát hal

2012. június 5.

Hozzávalók:
fejenként egy kicsi vagy egy fél nagy hal,
2 ek olaj,
5 gerezd fokhagyma,
só,
1 csokor petrezselyem

Fokhagymás dalmát halA kis halakat sűrűn, a gerincükre merőlegesen bevagdossuk, megsózzuk, és a paprikás lisztben megforgatva fektetjük a rostra. Mindkét felén szép pirosra sütjük. Közben olajjal locsolgatjuk. A nagy halat kétujjnyi vastagra szelve sütjük meg. Forró tálra fektetjük, meghintjük a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, az apró kockára vágott fokhagymával és megöntözzük olajjal.
Zöldséggel borított halfilé

Zöldséggel borított halfilé

Hozzávalók: 200g cukkíni, 100g sárgarépa, 1 ek olaj, kb. 600g halfilé (4 db), só, bors, 150g tejföl, curry, zsiradék a tepsihez
Sült pisztráng

Sült pisztráng

Hozzávalók: 2 konyhakész tengeri pisztráng (800-900g/db), 1 citrom, só, bors, 2 fej hagyma, 2 póréhagyma, 3-4 paradicsom, 1 csomó petrezselyem, vaj a sütőforma kivajazásához, ¼ l száraz fehérbor
Fűszeres halleves

Fűszeres halleves

Hozzávalók: 800 g halfilé (pl. vörös sügér és foltos tőkehal), ½ citrom, só, bors, 1 kg burgonya, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 póréhagyma, 5 ek olívaolaj, ¼ l száraz fehérbor, 1 ¼ l halalaplé vagy víz,...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: