Fokhagymás pitakenyér

2010. június 23.

Hozzávalók:
3 ek olivaolaj,
1 nagy gerezd fokhagyma finomra zúzva,
fél friss piros chilipaprika,
4 fehér, barna vagy szezámmagos pitakenyér;
kb. 4 nagy ropogós salátalevél felaprítva,
bors

Fokhagymás pitakenyérÖntsük az olajat egy serpenyőbe, tegyük bele a fokhagymát és a chilipaprikát, ha használunk, és mérsékelt tűzön melegítsük addig, amíg az olaj sercegni nem kezd. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, s hagyjuk állni 30 percig, minél tovább hagyjuk állni, annál erősebb lesz a fokhagyma és a chilipaprika íze. A pitakenyereket kenegessük meg az olajjal, és süssük a forró barbecue rostélyon, amíg felhólyagosodnak, ami mindössze 15-30 másodpercet igényel.
All'arrabbiata szósz

All'arrabbiata szósz

Hozzávalók: 4 dl sűrített paradicsom 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma pepperoni vagy pici erőspaprika só, bors olívaolaj reszelt sajt petrezselyem
Turós-bazsalikomos tészta

Turós-bazsalikomos tészta

Hozzávalók 20 dkg ricotta (olasz túró) 5 dkg bazsalikom 5 dkg parmezán 3 dkg fenyőmag (esetleg dió) 2 gerezd fokhagyma 2 dl olivaolaj só, bors
Tepsis rántott cukkini

Tepsis rántott cukkini

Hozzávalók: 1 nagyobb cukkini 1 dl tej zsemlemorzsa fokhagyma parmezán sajt só, bors, csili 1 ek olívaolaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: