Fokhagymás-szalonnás süllő

2018. május 11.

Hozzávalók:
1 kg süllő
12 dkg füstölt szalonna
5 dkg vaj
5 gerezd fokhagyma
1 db citrom
só, bors
petrezselyem, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring

Fokhagymás-szalonnás süllő

A süllőt, ha kell, mossuk és tisztítsuk meg. Vagdossuk be, jól sózzuk be, majd a citrom felének a levével locsoljuk meg, és tegyük vissza a hűtőbe legalább 2 órára. Utána keverjük össze a fűszereket, és jó alaposan dörzsöljük be vele a halat. A szalonnát vágjuk fel, majd rakjunk minden irdalásba. A fokhagymát zúzzuk apróra, majd olvasszuk fel a vajat és keverjük össze a fokhagymával. A halat tegyük egy tepsibe, majd locsoljuk ezzel le. Takarjuk le, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt süssük puhára úgy, hogy egyszer megfordítjuk. Végül vegyük le a fedőt vagy fóliát, és kb 10 perc alatt süssük ropogósra.

Pisztráng rozmaringgal sütve

Pisztráng rozmaringgal sütve

Hozzávalók: 1 db közepes pisztráng 2 gerezd fokhagyma friss rozmaring só, bors 1 citrom olívaolaj
Svéd sült burgonya

Svéd sült burgonya

Hozzávalók: - 1 kg burgonya - 10 dkg vaj - só, pirospaprika
Citromos-mandulás piskóta

Citromos-mandulás piskóta

Hozzávalók: 3 tojás 6 dkg cukor 6 dkg vaj 5 dkg liszt 4 dkg darált mandula 1 ek sütőpor 1 citrom
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: